Τελευταία Νέα

Κρήτη: Τίτλοι τέλους για το Houdetsi Festival

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το μοναδικό Houdetsi Festival, το οποίο ξεκίνησε το 2010, από το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και κατάφερε να γίνει θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, συγκεντρώνοντας εξαιρετικούς καλλιτέχνες και χιλιάδες επισκέπτες.

Την ανακοίνωση έκανε με ανάρτησή του στα social media ο Ross Daily, η ψυχή του φεστιβάλ και του Μουσικού Εργαστηρίου. Ο λόγος όπως ο ίδιος εξηγεί είναι ότι οι υποδομές στο Χουδέτσι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην γιγάντωση που παρουσιάζει πλέον το φεστιβάλ.

«Η όλη διοργάνωση είχε τότε ένα ερασιτεχνικό χαρακτήρα και μπορούσε ικανοποιητικά να διαχειριστεί ένα σχετικά μικρό φεστιβάλ της τάξεως των 4.000 – 6.000 επισκεπτών στο τετραήμερο. Η εμπλοκή και ο ενθουσιασμός των νέων, κυρίως, του χωριού, διαμόρφωνε ένα κλίμα και ένα περιβάλλον πραγματικά πρωτόγνωρο.

Η αφιλοκερδής συμμετοχή κορυφαίων μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και όλων των ερασιτεχνών που όμως δούλεψαν με επαγγελματισμό στη διαχείριση και με πραγματική διάθεση προσφοράς σε όλα τα επίπεδα, οδήγησε σε μια εντυπωσιακή, ποιοτική γιορτή που την έφερε να «απολαμβάνει» ακόμα και διεθνή αναγνώριση.

Πέρυσι, ο αριθμός των επισκεπτών του φεστιβάλ μέσα στο τετραήμερο, μετά από μια εντυπωσιακά αυξανόμενη τάση ανά έτος , ξεπέρασε τους 50.000 ανθρώπους! Η οργανωτική δομή ωστόσο παρέμεινε σχεδόν ίδια με αυτή του 2010, και ενώ η διάθεση ανταπόκρισης των μουσικών αυξανόταν ταυτόχρονα με την αυθόρμητη προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών, δυστυχώς οι υποδομές του φεστιβάλ (οι συναυλιακοί χώροι, οι τουαλέτες, οι συνθήκες ασφαλείας κλπ) παρέμειναν σχεδόν ίδιες με αυτές των πρώτων χρόνων.

Εννοείται ότι μια διοργάνωση όπως αυτή του Houdetsi Festival στις σημερινές του διαστάσεις δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί πλέον με αυτόν τον τρόπο.
Η ίδια η προστασία όλων των ανθρώπων που το αγαπούν και το στηρίζουν και ο σεβασμός στον κύκλο ανθρώπων που δούλεψαν για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, επιβάλλουν το Houdetsi Festival να μην πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2017. Οι παραπάνω λόγοι είναι ένα μέρος μόνο των αιτιών που ενδεικτικά αναφέρουμε» αναφέρει.

Πάντως ο Ross Daily άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον εφόσον μέσω μιας σοβαρής συνεργασίας φορέων βελτιωθούν οι συνθήκες διεξαγωγής, να πραγματοποιηθούν ξανά εκδηλώσεις στο Χουδέτσι.

Δείτε επίσης!

Ηράκλειο – Μισό εκατομμύριο επισκέπτες τον Σεπτέμβριο

Πόσο θα επηρεαστεί ο Οκτώβριος από την πτώχευση της Thomas Cook. Πάνω από μισό εκατομμύριο …

Ηράκλειο – Βραβείο στο Berlin Flash Film Festival απέσπασε ο Νίκος Σαράντος!

Sarantos Nikos Με το βραβείο ”Οutstanding Αchievement Αward” ”Εξαιρετικού επιτεύγματος” του Ιουλίου 2019 στο διεθνές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize