Κρήτη: Τις 300 πλησιάζουν οι δηλώσεις ζημιάς από τα μποφόρ

Mάλλον μικρό είναι το ενδιαφέρον μέχρι τώρα των πληγέντων αγροτών να καταγράψουν της ζημιές τους με πολλούς ήδη να έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες επισκευές και να μην έχουν σκοπό να συνεχίσουν τη διαδικασία για τις όποιες αποζημιώσεις και τις φορολογικές-ασφαλιστικές διευκολύνσεις που έχουν εξαγγελθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Τα στοιχεία μέχρι σήμερα δείχνουν πως στο ΚΕΠ του Μακρύ Γιαλού έχουν καταγραφεί 150 δηλώσεις ζημιάς, με τις 90 να αφορούν αγροτικές καλλιέργειες και τις 60 ζημιές αστικού τύπου. Στις Μάλες έχουν γίνει 35 δηλώσεις που αφορούν καταστροφές σε ελαιώνες, ενώ στην Ιεράπετρα οι δηλώσεις δεν ξεπερνούν τις 20.

Στη Βιάννο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Μπαριτάκης, έχουν γίνει ως τώρα 110 αιτήσεις με το 70% να αφορά θερμοκηπιακές καλλιέργειες και το 30% ελαιώνες, ενώ στην περιοχή του Γούδουρα δεν υπάρχει ακριβής εικόνα αυτή τη στιγμή για το πόσοι έχουν δηλώσει.

Οι αρμόδιοι που έχουν αναλάβει τη διαδικασία τονίζουν πως όσοι έχουν πληγεί δεν θα πρέπει να περιμένουν την τελευταία ημέρα για να κάνουν τις δηλώσεις αφού πρόκειται για μια διαδικασία που διαρκεί σχεδόν 1 ώρα, και υπάρχει η ανησυχία πως την επόμενη Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου που λήγει η προθεσμία θα δημιουργηθούν ουρές που θα ταλαιπωρήσουν τον κόσμο.

Από την πρώτη στιγμή έχει τονιστεί οι σημασία να δηλωθούν όλες οι ζημιές ακόμα και οι μικρότερες, αφού απ’τη στιγμή που η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ή έκταση των ζημιών που θα φανεί θα παίξει βασικό ρόλο στο είδος και τα ποσά των διευκολύνσεων που θα δοθούν από την πλευρά της πολιτείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize