Τελευταία Νέα

Κρήτη – Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν το νησί – Έσπασαν πάνω από 100 δέντρα!

Χωρίς ρεύμα ολόκληρα χωριά του Δήμου Αποκορώνου – Ζημιές στην πλούσια βλάστηση και στο φυτικό κεφάλαιο

Οι θυελλώδεις νοτιάδες που πνέουν από τα ξημερώματα της Παρασκευής 1 Απριλίου στη βόρεια Κρήτη, ξερίζωσαν δέντρα, έσπασαν κλαδιά και δημιούργησαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών.

Για τουλάχιστον εκατό σπασμένα δέντρα στον Αποκόρωνα έκανε λόγο ο δήμαρχος της περιοχής Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ενώ επί ποδός βρίσκονταν από νωρίς το πρωί συνεργεία της ΔΕΗ για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο.

Οι άνεμοι που ξεπέρασαν σε ένταση τα οκτώ μποφόρ, σάρωσαν τις βόρειες περιοχές της Κρήτης, με τον Αποκόρωνα να πλήττεται περισσότερο μετρώντας ζημιές στην πλούσια βλάστηση του και στο φυτικό κεφάλαιο.

Μέχρι τις 10 το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βρυσών είχε ήδη παρέμβει σε δέκα περιπτώσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση τους από το οδόστρωμα. Σε δεκάδες άλλες κινητοποιήθηκαν συνεργεία του δήμου και ιδιώτες.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, χαρακτήρισε επικίνδυνη την κατάσταση και συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να προστατεύουν τις περιουσίες τους.

Από συνεργεία της ΔΕΗ καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση γιατί είναι χωρίς ρεύμα ο μισός Αποκόρωνας, από τις Βρύσες μέχρι τους Αρμένους.

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν ζημιές και σε ελαιοκαλλιέργειες.

Μικρότερης έκτασης προβλήματα καταγράφηκαν στους δήμους Κισσάμου, Πλατανιά όπως και σε όλο το βόρειο τμήμα του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.