Κρήτη – Συζητάμε και διαμορφώνουμε με την κοινωνία το πρόγραμμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συζητάμε και διαμορφώνουμε με την κοινωνία το πρόγραμμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Απαντήσεις στο ερώτημα για το πως θα πρέπει να δομηθεί και να λειτουργεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με δεδομένη την οδυνηρή εμπειρία της πανδημίας, θα επιχειρήσει να δώσει η περιφερειακή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Συζητάμε και διαμορφώνουμε με την κοινωνία το πρόγραμμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, 19 Απρίλη, και θα μεταδοθεί ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για έναν ανοιχτό, δημοκρατικό διάλογο με όλους τους φορείς από τον χώρο της Υγείας, τον οποίο ανοίγουν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Κρήτη, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιείται πανελλαδικά, μετά την παρουσίαση του προγράμματος Υγείας του κόμματος.

Η διαβούλευση στην Κρήτη ξεκινά την ώρα που το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται στην κορύφωσή του, με το ΕΣΥ να ακροβατεί στα όριά του και τις αδυναμίες του να έχουν καταστεί περισσότερο φανερές από κάθε άλλη φορά. Δυστυχώς υπό αυτές τις δραματικές συνθήκες η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την υγειονομική κρίση ως παρένθεση και ουσιαστικά εμμένει στις ιδεοληπτικές απόψεις για «λιγότερο κράτος και περισσότερη αγορά στην Υγεία», αδυνατώντας να αντιληφθεί ανάγκη που αναγνώρισε η παγκόσμια κοινότητα για γενναία ενίσχυσή τους των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας.

Εισηγητές στον δημόσιο διάλογο που ανοίγουν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην Κρήτη θα είναι οι:

Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Πάνος Καλαράς, συντονιστής του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Σταμάτης Βαρδαρός, πρώην γ.γ του υπουργείου Υγείας

Στη διαβούλευση θα συμμετάσχουν επίσης με εισηγήσεις και παρεμβάσεις εκπρόσωποι φορέων της Κρήτης που σχετίζονται με την Υγεία: από την πανεπιστημιακή – εκπαιδευτική κοινότητα, τους φοιτητές και ειδικευόμενους, τις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών και τις οργανώσεις των υγειονομικών, στελέχη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέλη των επιστημονικών ενώσεων του νησιού, ιδιώτες γιατροί, καθώς επίσης εκπρόσωποι από συλλογικότητες ασθενών και συγγενών τους. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του Κόκκινου Κρήτης 88,4 fm Βασίλης Σπυριδάκης.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα αναμεταδοθεί ζωντανά στο Facebook από:

το προφίλ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου

και τις σελίδες 

Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ρεθύμνου

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χανίων

 

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές

Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς