Τελευταία Νέα

Κρήτη: Πρόστιμα και καταγγελίες από κατοίκους για κακή μεταχείριση ζώων

Μια αυτοσχέδια μάντρα με περίπου 40 σκύλους που έχει δημιουργήσει κάτοικος μέσα στο χωριό του Χριστού στην Ιεράπετρα έχει γίνει αφορμή για μια δύσκολη κατάσταση, παρέμβαση και πρόστιμα από υπηρεσίες, καταγγελίες από τους κατοίκους, αλλά και φιλοζωική εταιρία.

Το θέμα έρχεται στην επιφάνεια μετά από το περιστατικό στο οποίο καταγγέλθηκε πως έγινε μαζική δηλητηρίαση γατών στο χωριό, 60 τον αριθμό. Κάποια πτώματα γατών βρέθηκαν δηλητηριασμένα, όχι όμως σε αριθμό που να δικαιολογεί όσα καταγγέλθηκαν και οι κάτοικοι με τη σειρά τους λένε πως δεν υπήρχαν ποτέ τόσες πολλές γάτες σε ένα χωρίο με λιγοστούς ηλικιωμένους κατοίκους.

Αντίθετα όπως καταγγέλλει μιλώντας ο κάτοικος του χωριού κ. Δασκαλάκης στο Ράδιο Λασίθι, υπάρχει ένας κάτοικος ο οποίος έχει καταπατήσει και περιφράξει μονοπάτι αλλά και ιδιωτικούς χώρους μέσα στο χωριό και συντηρεί 40 σκύλους δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σε όλο το χωριό και στο δικό του σπίτι με το οποίο συνορεύει.

Για το θέμα έχουν γίνει καταγγελίες στην Αστυνομία που έχει ασχοληθεί, ενώ όπως λέει ο κ. Δασκαλάκης, έχουν μαζευτεί από όλους τους κατοίκους του χωριού 150 υπογραφές εναντίον του.

Απ΄ το σπίτι στο οποίο κατοικεί, χωρίς ρεύμα και νερό, του έχει γίνει έξωση και η υπόθεση είναι στα δικαστήρια με άτομο το οποίο φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης.

Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο όπως λέει που ακόμα και την καμπάνα του χωριού δεν μπορούν να χτυπήσουν οι κάτοικοι αφού όλα αυτά τα σκυλιά αρχίζουν να γαβγίζουν, ενώ υπάρχει και πρόβλημα με την καθαριότητα του χώρου αφού τα σκυλιά βρίσκονται σε χωμάτινη επιφάνεια.

Για την περίπτωση του κατοίκου αυτού, έχει ασχοληθεί και η Φιλοζωική, μη κυβερνητική οργάνωση ΚΟFFA, και όπως λέει η πρόεδρος κ. Μακρή ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε επικοινωνήσει μαζί τους ζητώντας οικονομική βοήθεια για τα ζώα του και υπήρχε μια επαφή τους τελευταίους οχτώ με δέκα μήνες.

Τελικά αφού διαπίστωσαν το οικονομικό του πρόβλημα του έδωσαν 150 ευρώ για να αγοράσει τροφές, τότε όμως παρουσιάστηκε πρόβλημα. Ο ίδιος θεώρησε ότι η βοήθεια θα δίνεται διαρκώς και απαίτησε να του φτιάξουν ένα φωτοβολταϊκό πάρκο. Αυτό ήταν κάτι εξωπραγματικό που δεν μπορούσε να συμβεί, τόνισε η κ. Μακρή και τότε όπως λέει εκείνος άρχισε να τους κατηγορεί ως οργάνωση.

Στην πορεία διαπίστωσαν το πρόβλημα με τις καταπατήσεις και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσα στην κατοικημένη περιοχή και πλέον η κ. Μακρή καλεί τον εισαγγελέα να απομακρύνει άμεσα τα ζώα από την κατοχή του αφού τίθεται θέμα παθητικής κακοποίησης, αλλά και τον Δήμο Ιεράπετρας να αναλάβει τις ευθύνες του και να φροντίσει τα ζώα.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αργύρης Πανταζής, τόνισε πως η κατάσταση στο Χριστό είναι γνωστή στον Δήμο Ιεράπετρας έχουν γίνει και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί το θέμα που έχει προκύψει.

Ο Δήμος όπως είπε πέρυσι είχε ενισχύσει με 10 σακιά τροφές τον συγκεκριμένο άνθρωπο όταν δεν είχε ακόμα τα σκυλιά στην κατοχή του και τα τάιζε ως αδέσποτα.

Πλέον όπως λέει ο κ. Πανταζής, όλα τα ζώα είναι εμβολιασμένα με βιβλιάριο, στην ιδιοκτησία του συγκεκριμένου και δεν θεωρούνται πλέον αδέσποτα, αν και ο αριθμός τους το τελευταίο διάστημα αυξάνεται. Όσο για τις συνθήκες διαβίωσής τους ο κ. Πανταζής διαβεβαίωσε προσωπικά πως είναι καλές και δεν υπάρχει κάποια παρατυπία με εξαίρεση τη χωμάτινη επιφάνεια.

Για την περίπτωσή πάντως υπάρχουν παρατυπίες με τις καταπατήσεις που έχουν γίνει και το κλείσιμο μονοπατιού και για αυτό του έχουν επιβληθεί από τον Δήμο Ιεράπετρας πρόστιμα συνολικά 8.200 ευρώ. Ο ίδιος όπως λέει ο αντιδήμαρχος, έχει δηλώσει στην Αστυνομία άνεργος και πως ζει με επιδόματα και δεν έχει δυνατότητα να τα πληρώσει.

Πρόστιμα συνολικά 1.500 ευρώ για κακή μεταχείριση ζώων έχουν επιβληθεί σε άλλους κατοίκους του χωριού τόνισε επίσης ο αντιδήμαρχος.

Για τον ίδιο κάτοικο θα ερευνηθεί το θέμα με το νερό προκειμένου να τεκμηριωθεί από που το βρίσκει αφού δεν υπάρχει λογαριασμός στο όνομά του, και υπάρχει μια πληροφορία πως το μεταφέρει από άλλου.

Όλα τα στοιχεία οι έλεγχοι και οι αυτοψίες που έχει κάνει ο Δήμος Ιεράπετρας συλλέγονται και κοινοποιούνται σε κάθε αρμόδια υπηρεσία ανέφερε ο κ. Πανταζής, ώστε στην περίπτωση που ασχοληθεί με το θέμα Εισαγγελέας να τα βρει όλα έτοιμα και να μην υπάρξει υπόνοια για την παραμικρή αμέλεια.

Δείτε επίσης!

Ρόδος – Μητέρα κατήγγειλε τον 18χρονο γιο της ότι βίασε τον 13χρονο αδελφό του

Η γυναίκα υποστήριξε ότι τα δύο παιδιά της αντιμετωπίζουν νοητικά προβλήματα Σοκ έχει προκαλέσει στη Ρόδο η …

Ρέθυμνο – Στο δίκτυο ύδρευσης του Κισσού παρουσιάστηκε νερό αφρίζον σαν σαπουνάδα και με σκούρο σταχτί χρώμα

Ερωτηματικά δημιουργεί η προκλητική αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγ. Βασιλείου και του προέδρου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize