Κρήτη: Πολύμορφες δραστηριότητες μπροστά στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Για ακόμα μία χρονιά οι μαθητές του Ηρακλείου δίνουν ραντεβού στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Φέτος τα μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ έχουν σύνθημα : « Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας.Να αλλάξουμε τον κόσμο,δεν είναι τρέλα,ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!» (Μ.Θερβάντες)

Oι οργανώσεις του Μαθητικού Τομέα Ηρακλείου της ΚΝΕ οργανώνοντας πολύμορφες δραστηριότητες επιδιώκουν να φτάσει το σύνθημα των μαθητικών Φεστιβάλ σε κάθε σχολείο,γειτονιά,να συζητηθεί σε κάθε παρέα.

Μπροστά στο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/4 η β΄φάση του τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5  στο γήπεδο Μαρτινέγκο, «Νίκος Καζατζάκης», με τίτλο: «Βάλε γκόλ στον αθλητισμό-εμπόρευμα.Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους,όχι εμπόρευμα για λίγους».Το τουρνουά ήρθε σαν συνέχεια της πρώτης φάσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31/3 στο γηπεδάκι των Δειλινών. Πρίν την έναρξη του τουρνουά οι μαθητές που συμμετείχαν, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την συζήτηση με τον αθλητικογράφο Μανώλη Δανδουλάκη. Στην συζήτηση αναδείχτηκαν τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο αλλά και στον αθλητισμό συνολικότερα.Αναδείχτηκε η ανάγκη για δωρεάν πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις,αναλύθηκε η πρόταση του ΚΚΕ για τον αθλητισμό που πρέπει να είναι απαλλαγμένος από επιχειρηματικά συμφέροντα,δωρεάν για όλους σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.Το ραντεβού ανανεώθηκε για το κεντρικό Φεστιβάλ στο Ηράκλειο.

Οι εκδηλώσεις του μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ηράκλειο θα κορυφωθούν το Σάββατο 28/4 στην Πλατεία Ελευθερίας.Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

  • Τουρνουά πινγκ-πονγκ
  • Επιδαπέδιο παιχνίδι για μαθητές των Γυμνασίων με τίτλο: «NATO-EE σας ξέρουμε καλά για κέρδη και πετρέλαια σκοτώνεται παιδιά»
  • Παρουσίαση projectμαθητών των ΕΠΑΛ του Ηρακλείου: «Η καθημερινότητα του ΕΠΑΛίτη»
  • Διαγωνισμός σκίτσου και graffiti με θέμα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο…»
  • Επίδειξη πολεμικών τεχνών από την Κρητική Ακαδημία
  • Μουσικο-θεατρικό αφιέρωμα ενάντια στον πόλεμο με τίτλο: «Ξέρει να σκέφτεται…;»
  • Συναυλία με τους MixGrillμε μαθητές του 2ου ΓΕΛ
  • Συζήτηση με θέμα: «Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία τότε είσαι σύντροφός μου…»

 

Μαθητικός Τομέας Ηρακλείου της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς