Τελευταία Νέα

Κρήτη: Ούτε το ΝΑΤΟ είναι θέρετρο, ούτε όποιος οργανώνει επισκέψεις στο στρατηγείο του τουρίστας

“Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση” δεχτήκαμε την απάντηση της Διευθύντριας του 6ου Γυμνασίου στην ανακοίνωση μας σχετικά με την επίσκεψη που οργάνωσαν στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Θα χαιρόμασταν βέβαια ακόμα περισσότερο αν μας είχαν παραχωρήσει και κάποιο απόσπασμα από την ομιλία που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στα παιδιά μας- όπως αναγράφει το κείμενο έγκρισης της επίσκεψης στο στρατηγείο. Έστω δυο λειψές κουβέντες από την σύντομη παρουσίαση του ρόλου του ΝΑΤΟ όπως εκφώνησε ο στρατιωτικός γονιός. Όλα αυτά αναφέρονται στην πρόγραμμα επίσκεψης.

Πατήστε κλίκ εδώ για να δείτε το κείμενο έγκρισης και εδώ για το πρόγραμμα επίσκεψης.

Όμως μάλλον δεν τα είδε αυτά η διευθύντρια μας. Τους πολέμους τους είδε όμως? Τα παιδιά στη Συρία? Τους σκοτωμένους? Τους τραυματίες? Τους πρόσφυγες? Τι είπατε εσείς στα παιδιά μας?Να πάνε και να διασκεδάσουν τους δολοφόνους? Τους είπατε οτι ο κύριος με τη στολή που παρακολουθούσε την παράσταση, λίγο πριν πάτησε το κουμπί για να φύγει η βόμβα που αιματοκυλεί τη Συρία?

Ούτε το ΝΑΤΟ είναι θέρετρο, ούτε όποιος οργανώνει επισκέψεις στο στρατηγείο του τουρίστας. Έστω και τώρα ας αναλογιστούν όλοι για την παιδεία που δίνεται στα παιδιά μας και το μέλλον τους.

Άκου, Ανθρωπάκο

Όμως, οι δάσκαλοι και οι αφέντες σου δε σου μιλάνε για τον τρόπο που σκέφτεσαι πραγματικά. Δε σου λένε ποιος είσαι στα αλήθεια. Κανένας δεν τολμά να σε φέρει αντιμέτωπο με τη μοναδική πραγματικότητα που έχει τη δύναμη να σε καταστήσει κύριο του πεπρωμένου σου.

πηγή: Βίλχελμ Ράιχ, Άκου Ανθρωπάκο,   ​

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς