Τελευταία Νέα

Κρήτη: Οι βαλίτσες τους δεν είχαν… ρούχα!

Σε μεγάλους μπελάδες φαίνεται πως έβαλαν δύο άνδρες οι… αποσκευές τους!

Και αυτό γιατί, δεν περιείχαν ρούχα και προσωπικά αντικείμενα, αλλά σχεδόν 150 κιλά λαθραίου καπνού για ναργιλέ!

Οι δύο άνδρες, μάλιστα, άφησαν, σαν… κύριοι, τις πέντε βαλίτσες τους, οι οποίες περιείχαν το λαθραίο καπνό στο τρέιλερ αποσκευών του πλοίου της γραμμής, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο πλοίο, με σκοπό να πραγματοποιήσουν… ανενόχλητοι το ταξίδι τους.

Πως έγινε η σύλληψη;

Βέβαια, από ότι φαίνεται δεν πρόλαβαν να κάνουν πράξη το σχέδιό τους, καθώς προτού το πλοίο αποπλεύσει χτες το βράδυ, κατά τη διάρκεια ελέγχων από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, αλλά και στελεχών του Γραφείου Δίωξης Λαθρεμπορίου Τελωνείου Ηρακλείου, με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης καπνικών, κατάφεραν να εντοπίσουν τις… επίμαχες βαλίτσες.

Συγκεκριμένα, οι 5 βαλίτσες περιείχαν, όχι μία και δύο, αλλά 148 συσκευασίες καπνού για ναργιλέ του ενός κιλού η κάθε μία και οι οποίες δεν έφεραν την προβλεπόμενη ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες, ελληνικής καταγωγής και ηλικίας 58 και 64 ετών, συνελήφθησαν μέσα στο πλοίο, αφότου διαπιστώθηκε ότι εκείνοι είχαν παραδώσει τις βαλίτσες στο τρέιλερ αποσκευών του πλοίου.

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω ποσότητα καπνού κατασχέθηκε, ενώ παράλληλα, κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 325 ευρώ, 62 δηναρίων Ιορδανίας, 9 δολαρίων ΗΠΑ και 3 συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και η προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος:

«Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 58 και 64 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και στελεχών του Γραφείου Δίωξης Λαθρεμπορίου Τελωνείου Ηρακλείου με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης καπνικών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, εντοπίστηκαν στο τρέιλερ αποσκευών Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου πέντε (05) βαλίτσες, οι οποίες περιείχαν εκατόν σαράντα οκτώ (148) συσκευασίες καπνού ναργιλέ του ενός κιλού η κάθε μία, οι οποίες δεν έφεραν την προβλεπόμενη ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν οι ανωτέρω εντός του πλοίου, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι είχαν παραδώσει τις βαλίτσες στο τρέιλερ αποσκευών του πλοίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνού, τα χρηματικά ποσά των τριακοσίων είκοσι πέντε (325) ευρώ, εξήντα δύο (62) δηναρίων Ιορδανίας, εννέα (09) δολαρίων ΗΠΑ και τρεις (03) συσκευές κινητών τηλεφώνων.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς