Τελευταία Νέα

Κρήτη: Οι ψαράδες γυρίζουν με τα δίκτυα γεμάτα λαγοκέφαλους!

Εντείνονται τα σχετικά με την παρουσία του λαγοκέφαλου προβλήματα στην περιοχή της Σητείας. Τις τελευταίες ημέρες οι επαγγελματίες αλιείς επιστρέφουν από το ψάρεμα στον κόλπο της Σητείας έχοντας αλιεύσει πολλούς, και βέβαια με κατεστραμμένα δίκτυα.

«Το πρόβλημα», τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Σητείας κ. Δημήτρης Τσιριγώτης, «είναι τεράστιο, υφίσταται εδώ και περίπου δύο χρόνια και δυστυχώς δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό από τους υπευθύνους για την αντιμετώπισή του.

Οι αλιείς της περιοχής εκπέμπουν SOS.

Τα λαγόψαρα πληθαίνουν και τα ψάρια εξαφανίζονται. Παρατηρείται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού του καταστροφικού λαγόψαρου. Τις δε τελευταίες ημέρες, οι βάρκες των αλιέων γεμίζουν με λαγόψαρα αντί για ψάρια γεγονός πολύ ανησυχητικό.

Εάν δεν γίνει κάτι, η καταστροφή για εμάς θα είναι μεγάλη, αφού στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε θα προστεθεί αυτό της συνεχούς καταστροφής των αλιευτικών, των δικτύων και το μεγαλύτερο όλων, ότι δεν θα έχουμε ψάρια κάποια στιγμή στη θάλασσά μας».

Δείτε επίσης!

Σητεία – Νέα αυτοματοποιημένα συστήματα χλωρίωσης νερού

Με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδρίασε το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης …

Σητεία – Τον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αθερινόλακκου επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας

Τον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αθερινόλακκου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Νίκο Μανακανάτα καθώς και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize