Κρήτη – Οι νεότερες ανακαλύψεις γύρω από το Δίσκο της Φαιστού

Το χάλκινο τύμπανο ή σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ασπίδα του Ιδαίου Άντρου είναι ένα άλλο ανεξήγητο εύρημα όπου, σύμφωνα με το μύθο, ο Δίας κρυβόταν και μεγάλωσε στην ιερή σπηλιά του Ψηλορείτη που βρέθηκε ο δίσκος.

Η ασπίδα είναι φτιαγμένη σε υπέροχη Μεσοποταμική τέχνη. Στο κέντρο βρίσκεται ένας γενειοφόρος άνδρας που πατά πάνω σε έναν ταύρο με το αριστερό του πόδι ενώ κρατάει ένα νικημένο λιοντάρι στον αέρα με τα δύο χέρια. Στα δεξιά και στα αριστερά του υπάρχουν δύο γενειοφόρες αρσενικές φιγούρες με φτερά που κρατούν μαζί ένα δόρυ και τέσσερις δίσκους, έναν σε κάθε χέρι. Η θεματολογία του τύμπανου φαίνεται πρωτότυπη, δυσνόητη και ξενόφερτη στην Κρήτη. Σήμερα θα βασιστούμε στις νέες πληροφορίες που λαμβάνονται από το δίσκο της Φαιστού και της Πρόχους της Φαιστού. Θα χρησιμοποιήσουμε τη νέα γνώση ως εργαλείο, έτσι ώστε, αν είναι σωστές, όχι μόνο θα διαβάσουμε τι λέει το τύμπανο του Ιδαίου Άντρου, αλλά και θα αποδείξουμε την ορθότητα των ισχυρισμών του ΜΗΛΙΟΘΩΜΑΣ.

Από όσα έχουμε πει μέχρι τώρα, στη μέση της ασπίδας του Ιδαίου Άντρου δεν θα μπορούσε να απεικονίζετε ο Δίας, όπως μερικοί θα ήθελαν να πιστέψουν, παρά μόνο ο πραγματικός Μινώταυρος! Και για τον ακόλουθο λόγο: Το θέμα που περιγράφει το τύμπανο του Ιδαίου Άντρου σχετίζεται άμεσα με τη λειτουργία του Δίσκου της Φαιστού. Συγκεκριμένα, ο Ταύρος συμβολίζει τον αστερισμό του Ταύρου, τότε φυσικά το λιοντάρι είναι ο Λέων του ζωδιακού κύκλου. Ο Μινώταυρος πατά στη Γη με το δεξί του πόδι και στον ταύρο με το αριστερό του πόδι ενώ κρατά στον αέρα τον Λέων. Ερ. Πότε το έκανε αυτό ο Μινώταυρος; Φυσικά κάθε εξάμηνο, στις 21 Ιουνίου και στις 21 Δεκεμβρίου κάθε έτους!

Ερ. Γιατί το έκανε αυτό ο Μινώταυρος; Απλά επειδή μόνο τότε συμβαίνει η μεγαλύτερη μέρα και η μεγαλύτερη νύχτα κάθε χρόνο! Ερ. Τι σήμανε αυτό; Απλώς αυτές οι ημερομηνίες σηματοδοτούσαν τα μέσα του καλοκαιριού και τα μέσα του χειμώνα. Ερ. Πώς καταλήγανε στις 21 Ιουνίου και στις 21 Δεκεμβρίου; Η σχετικά απλή απάντηση δίνετε με το φεγγάρι. Απλώς και μόνο επειδή μπορούμε να το καταλάβουμε τεχνολογικά σχετικά εύκολα σήμερα, αλλά ήταν κάτι που τουλάχιστον εγώ έπρεπε να το μάθω μέσου διασταυρώσεων, επειδή δεν το βρήκα σαν τύπο γραμμένο κάπου. Λέγαμε επομένως ότι μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι αν κάποτε συμβεί μια πανσέληνος ακριβός στις 21 Δεκεμβρίου, η κοντά της όπως συνέβη πχ. τις 22 Δεκεμβρίου 2018.

Π.χ. αν στεκόμαστε στην Κρήτη στις 19 Δεκεμβρίου 2021, θα δούμε με γυμνό μάτι αυτήν την ξεχωριστή πανσέληνο στον ουρανό, η οποία λαμβάνει χώρα λίγο έξω από τον Ταύρο στην αρχή των Δίδυμων. Η ίδια πανσέληνος συνέβαινε κατά τη διάρκεια του Μινωικού πολιτισμού λύγο μετατοπισμένη μεταξύ των αστερισμών του Καρκίνου και των Δίδυμων. Το φαινόμενο είναι γνωστό ως Μετάπτωση των ισημεριών και χρειάζεται περίπου 26.000 χρόνια να πραγματοποίηση μια ολόκληρη στροφή του ζωδιακού γήινου ουρανού. Ακολουθώντας την ίδια λογική, η πανσέληνος συνέβαινε πριν από 7000 χρόνια στον αστερισμό του Λέοντα, ενώ σε 1000 χρόνια θα βρίσκετε μέσα στον Ταύρο.

Συνεπώς το Τύμπανο του Ιδαίου Άντρου που εμείς θα το ονομάζουμε εφεξής Δίσκος του Μινώταυρου, αναφέρετε ακριβός σε εκείνες τις ημερομηνίες. Οι τέσσερις στρογγυλές πλάκες που κρατούν οι δύο δαίμονες, συμβολίζουν, αν μη τι άλλο, τον ήλιο και το φεγγάρι. Οι δαίμονες ταυτίζονται αφενός με τον αστερισμό του Καρκίνου (δηλαδή κάβουρας), όπου κρατούσαν το φεγγάρι και τον ήλιο με τις δαγκάνες τους, και από την άλλη πλευρά συμβόλιζαν τον αστερισμό των διδύμων, δηλαδή τους Διόσκουρους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα τους ονομάσουμε Κάστωρ και Πολυδεύκη.

4: φωτογραφίες από, https://de.wikipedia.org/wiki/Narmer-… https://de.wikipedia.org/wiki/Minotauros https://el.wikipedia.org/wiki/Μινώταυρος https://en.wikipedia.org/wiki/Minotaur

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize