Κρήτη – Οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ λένε ΟΧΙ στις απολύσεις

ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ!!!

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τους επόμενους μήνες, μαζί με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων και αρκετούς μόνιμους συναδέλφους, έχοντας στο πλευρό τους το σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ νομού Ηρακλείου και τις ομάδες γυναικών της ΟΓΕ, πραγματοποίησαν μαζική και δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του νοσοκομείου.

Οι συμβασιούχοι εξέφρασαν την αγωνία, την οργή και την αγανάκτησή τους, γιατί βρίσκονται ξανά μπροστά στον κίνδυνο της απόλυσης. Για άλλη μια φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές μιας απαράδεκτης κατάστασης, κάθε τρεις και λίγο συμβασιούχοι μαζί με το σωματείο να διεκδικούν το αυτονόητο, να μην χάσει κανείς τη δουλειά του, να επαναπροκηρυχθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις εργασίας, να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων σε αορίστου και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού! Τονίστηκε ότι, εάν φύγουν οι συμβασιούχοι (νοσηλευτές, καθαρίστριες, μάγειρες, τραπεζοκόμες), χαμένοι» θα είναι ασθενείς και εργαζόμενοι, θα χαθεί η πολύτιμη πείρα που έχει αποκτηθεί, θα εντατικοποιηθεί ακόμα περισσότερο η εργασία των υπολοίπων εργαζομένων, θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας των ήδη υποστελεχωμένων τμημάτων, θα υποβαθμιστούν οι παροχές υγείας-πρόνοιας.  

Από τη μεριά της, η διοίκηση, παρόλο που υποκριτικά δήλωσε ότι δείχνει κατανόηση για το πρόβλημα, διαφώνησε με τον όρο «απολύσεις» χαρακτηρίζοντάς τις λήξεις συμβάσεων, και δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, πετώντας το μπαλάκι στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, από την οποία αναμένονται εντολές.

Το Σωματείο εργαζομένων σταθερά πρωτοστατεί στον αγώνα με αιχμή το στόχο για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων των συναδέλφων -εργολαβικών και συμβασιούχων-,  που χρόνια δουλεύουν στο πλευρό μας.

Απαιτήσαμε και απαιτούμε, όχι απλά να μην απολυθεί κανείς, αλλά να μονιμοποιηθούν όλοι! Μέχρι να δοθεί ένα τέλος στην ανακύκλωση της ομηρίας τους, διεκδικούμε να δοθεί παράταση στους εργαζόμενους που λήγουν οι συμβάσεις τους επόμενους μήνες.

Για να παρέχουν τα νοσοκομεία αναβαθμισμένη αξιοπρεπή νοσηλεία, σε ένα περιβάλλον καθαρό, με επαρκή ποιοτική διατροφή ασθενών και εργαζομένων, πρέπει να είναι στελεχωμένα με ικανό αριθμό νοσηλευτών, καθαριστριών, τραπεζοκόμων και μαγείρων, οι οποίοι να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως αξίζει στην ανθυγιεινή και βαριά δουλειά τους.

Οι εργαζόμενοι θα μετατρέψουν την  αγανάκτηση, που δικαιολογημένα νιώθουν, σε απόφαση για δράση. Προχωράμε σε γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις ώστε να διεκδικήσουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Πραγματοποιούμε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στις 13:30 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, για να παρθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα.

Δεν αρκεί να αγανακτούμε. Απαιτείται να παλέψουμε για το δίκιο μας! Λέμε ΟΧΙ στις απολύσεις!!!

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Νέο κρούσμα – 65χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κορονοϊό

Ένα νέο κρούσμα κορωνοιού νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες στην κλινική covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Πρόκειται …

Ιεράπετρα – Στο Νοσοκομείο 62χρονος ασθενής με covid 19

Στη μονάδα covid 19 του Νοσοκομείου Ιεράπετρας νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα, ένας άνδρας 62 ετών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize