Τελευταία Νέα

Κρήτη – “ΟΧΙ” από το Υπουργείο Υποδομών για νοτιότερη χάραξη του ΒΟΑΚ στο τμήμα Γεωργιούπολη – Γεράνι

H Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών με έγγραφό της δεν αποδέχεται την προτεινόμενη από τους φορείς της Κρήτης χάραξη νοτιότερα των Δραμίων και έως το Γεράνι, με παράλληλη ανατολικότερη μετατόπιση του νέου ανισόπεδου κόμβου Επισκοπής.

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στην πρόταση για νοτιότερη χάραξη στο Τμήμα Γεωργιούπολη – Δράμια – Πετρές – Γεράνι στην υπό περιβαλλοντική αδειοδότηση μελέτη του νέου ΒΟΑΚ.

Συγκεκριμένα, η Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών με έγγραφό της δεν αποδέχεται την προτεινόμενη από τους φορείς της Κρήτης χάραξη νοτιότερα των Δραμίων και έως το Γεράνι, με παράλληλη ανατολικότερη μετατόπιση του νέου ανισόπεδου κόμβου Επισκοπής.

Πρόκειται για την πρόταση που υιοθέτησε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο και την οποία επισήμαναν ξανά με κοινό τους έγγραφο στις 25/5/2022 οι Αντιπεριφερειάρχες Χανίων κ. Νίκος Καλογερής και Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης και Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, καθώς και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΚ κ. Σπύρος Σοφιανός.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής «Οι προτάσεις της Περιφέρειας, των Δήμων και του ΤΕΕ, ειδικά για το συγκεκριμένο και ίσως κρισιμότερο τμήμα του νέου ΒΟΑΚ, στόχο έχουν να ενισχύσουν την κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση του σημαντικότερου έργου της Κρήτης, προς όφελος των κατοίκων αλλά και της ανάπτυξης του νησιού. Στα πλαίσια αυτά -παρά το γεγονός ότι κατανοούμε το επείγον του θέματος- θεωρούμε ότι θα ήταν σκόπιμο να εξαντληθούν όλα τα δυνατά περιθώρια αποδοχής των προτάσεων αυτών, οι οποίες βασίζονται στην πλήρη γνώση των χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης περιοχής στα όρια των Δήμων Αποκορώνου και Ρεθύμνου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.