Τελευταία Νέα

Κρήτη – Νέα παράταση στο διαγωνισμό για τα καλώδια της διασύνδεσης με Αττική

Για τις 5 Αυγούστου μετατέθηκε η καταληκτική προθεσμία κατάθεσης προσφορών για το διαγωνισμό μελέτης, προμήθειας και εγκατάστασης των καλωδίων και των σταθμών για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης Αττικής (2Χ500MW) της Ariadne Interconnection.

Η αρχική προθεσμία έληγε στις 22 Ιουλίου και είχε δοθεί πρώτη παράταση μέχρι 29 Ιουλίου, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα. Για να δινόταν νέα παράταση σύμφωνα με τους όρους θα έπρεπε οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν 3 εργάσιμες ημέρες πριν, κάτι που συνέβη χθες με επίσημη ανακοίνωση της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου.

Στον δεύτερο διαγωνισμό που αφορά στη μελέτη προμήθεια και εγκατάσταση δύο σταθμών μετατροπής και ενός υποσταθμού για την διασύνδεση Κρήτης Αττικής (2Χ500MW) έχει ήδη δοθεί παράταση για τις 30 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας έγινε γνωστό ότι το ΣΤΕ απέρριψε την προσφυγή της Euroasia Interconnector Ltd κατά του διαγωνισμού για τους σταθμούς μετατροπής της διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής ανοίγοντας το δρόμο ώστε ο ΑΔΜΗΕ να ανακοινώσει ότι οι δύο φάσεις της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Ωστόσο, η νέα παράταση που δόθηκε στο διαγωνισμό των καλωδίων δίνει τροφή σε νέα σενάρια. Κάποιες πληροφορίες επιμένουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να εξαντλήσει τα περιθώρια συνεννόησης ώστε το έργο να αξιοποιήσει τις δυνατότητες κοινοτικής χρηματοδότησης που προσφέρονται μέσω της οδού των έργων κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (PCI). Επισήμως πάντως ο αρμόδιος ΥΠΕΝ έχει δηλώσει ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ταχεία και έγκαιρη υλοποίηση της διασύνδεσης. Απομένει να φανεί στις αμέσως επόμενες ημέρες ποια θα είναι και η οριστική απόφαση.

Δείτε επίσης!

Ιεράπετρα – Παράταση για τις αυθαίρετες κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο

Αναφορικά με το θέμα των αυθαίρετων κατασκευών (πέργκολες-σκίαστρα κλπ.) μπροστά στα καταστήματα του παραλιακού μετώπου …

Ρέθυμνο – Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση δανείων του ΟΕΚ

ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ 30-6-2020  Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ   ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize