Κρήτη: Νέα “κοροϊδία” – Δίνουν βάουτσερ χωρίς να έχουν θέσεις!

Το θέατρο του παραλόγου με τους παιδικούς σταθμούς συνεχίζεται αφού η ελπίδα αναπτερώθηκε για τους γονείς στην Κρήτη, αλλά μόνο για λίγο. Κι αυτό γιατί η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΤΑ) χορήγησε μεν επιπλέον βάουτσερ ,αλλά χωρίς να ρωτήσει για το αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις που δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα σε κάποιες πόλεις!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ηρακλείου όπου οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς καλύφθηκαν σχεδόν από την πρώτη μέρα και ο ΕΕΤΑΑ ,όπως λένε οι γονείς, μάλλον «παίζει» με τα νεύρα τους.

Όπως σημειώνει η μητέρα βρέφους στο neakriti.gr «τηλεφώνησα σε πολλούς ιδιωτικούς βρεφικούς και η ερώτηση για διαθέσιμες θέσεις ακούστηκε σχεδόν σαν ανέκδοτο αφού την πρώτη μέρα δεν υπήρχαν, πόσο μάλλον τώρα αρκετές εβδομάδες μετά. Αυτό το σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι που μας καλούν να συμπληρώσουμε αιτήσεις για… ανύπαρκτες θέσεις;».

 

«Χορηγούν βάουτσερ χωρίς να έχουν θέσεις!»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιδιωτικών παιδικών σταθμών νομού Ηρακλείου κ.Πιντζόπουλο «τα επιπλέον βάουτσερ βγήκαν χωρίς να ερωτηθεί κανείς. Προφανώς υπάρχουν σε κάποια άλλα σημεία της Ελλάδας κενές θέσεις , δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση. Πάντως στο Ηράκλειο οι θέσεις ειδικά στους ιδιωτικούς βρεφικούς είχαν καλυφθεί από την πρώτη μέρα. Μόνο  σε παιδικούς ενδέχεται να υπάρχουν θέσεις αλλά λιγοστές. Θα έπρεπε να είχε σταλεί ένα mail με το οποίο να ζητείται ενημέρωση για τις κενές θέσεις. Αυτό όμως δεν έγινε…»

Σε ότι αφορά στους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς στο Ηράκλειο σύμφωνα με το ΔΟΠΑΦΜΑΗ, δεν υπάρχει θέση ούτε για δείγμα στους βρεφικούς και ελάχιστες θέσεις στο Ζ ΚΕΠΑ Πόρου, στο ΙΚΕΠΑ Γιόφυρου και στο ΚΕΠΑ Αλικαρνασσού. Σε ότι αφορά στους βρεφικούς στον υπόλοιπο νομό όμως ενδεχομένως να έχουν μείνει ελάχιστες θέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο μέχρι τις 15.00 να περάσουν το κατώφλι του ΔΟΠΑΦΜΑΗ  για να ζητήσουν βεβαίωση ότι υπάρχει διαθέσιμη θέση και στη συνέχεια να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση της ΕΕΤΑΑ.

Πάντως σύμφωνα με τον κ.Πνιτζόπουλο το σύστημα των βάουτσερ είναι καλύτερο από το προηγούμενο καθώς λειτουργεί αξιοκρατικά και χωρίς διακρίσεις ,με μόνο μελανό σημείο το γεγονός ότι τα βάουτσερ ήταν περισσότερα από τις διαθέσιμες θέσεις. Τα παράπονα πάντως πέφτουν «βροχή» από τους γονείς που θεωρούν για μια ακόμη φορά εμπαιγμό τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και βλέπουν τα παιδιά τους να μένουν «εκτός» παιδικών.

ΡεπορτάζΦιλία Σαριδάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς