Κρήτη – Μπαίνουμε στο καράβι της ΑΝΕΝΔΥΚ και φύγαμε για… Λουτρό! – Απίθανα νερά σε μια μαγική τοποθεσία

Υπάρχουν κάποια μέρη που όταν τα επισκεφθεί κάποιος του μένουν αξέχαστα, ένα από αυτά είναι η τοποθεσία «Λουτρό» που βρίσκεται στην χώρα Σφακίων.

Το Λουτρό είναι ένας μικρός κόλπος με τουριστικά καταλύματα που φιλοξενούν χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο για να απολαύσουν τα διάφανα νερά της περιοχής και να κάνουν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα που έχει μια πόλη, μακριά από την βαβούρα των αυτοκινήτων και των πολυσύχναστων δρόμων.

Η περιοχή ξεχωρίζει κυρίως διότι δεν υπάρχουν δρόμοι, παρά μόνο μονοπάτια, πλοία και taxi boats. Τα πλοία της ΑΝΕΝΔΥΚ ξεκινούν από τα Σφακιά με πρώτη στάση το Λουτρό και τα taxi boats είναι διαθέσιμα για όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί και άλλες παραλίες που βρίσκονται εκεί γύρω.

Οι φίλοι του περιπάτου συνηθίζουν να διανύουν τα μονοπάτια για να εξερευνήσουν την περιοχή, άλλωστε όλες οι διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος, κρύβουν πανέμορφες εικόνες.

Το χωριό είναι ιδιαίτερα ήρεμο με αρκετές ταβέρνες που μετατρέπονται σε μπαράκια τη νύχτα χωρίς μουσική παρά μόνο τον ήχο της θάλασσας. Τα χρώματα που διατηρούν τα μικρά ξενοδοχεία του χωριού είναι το μπλε και το άσπρο που βρίσκονται σε αρμονία με τα χρώματα της θάλασσας.

Συχνοί επισκέπτες της παραλίας είναι οι χελώνες Caretta caretta που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη βλέποντάς τες να κολυμπούν στα νερά του λιμανιού.

Αξίζει να επισκεφθεί κάποιος τις παραλίες του κοντινού Λύκου, του Φοίνικα, τα Μάρμαρα και τα Γλυκά νερά. Τις δύο τελευταίες παραλίες μπορεί να τις επισκεφθεί κάποιος με το taxi boat, ενώ τις υπόλοιπες με πεζοπορία.

Τα συχνά δρομολόγια της ΑΝΕΝΔΥΚ δίνουν την ευελιξία στον καθένα να επισκεφθεί το Λουτρό ό,τι ώρα το επιθυμεί μέσα στη μέρα!

CreteDoc.gr

κείμενο – γενική επιμέλεια: Ιωάννα Καψάλη

παρουσίαση: Ιωάννα Καψάλη

βίντεο – φωτό: Ιωάννα Καψάλη

ιδέα: Ματθαίος Καπετανάκης

παραγωγή: CRETE DOCS O.E.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ματαίωση της συναυλίας αλληλεγγύης για τη στήριξη των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

Σεβόμενοι το πολύτιμο δώρο του Θεού στον άνθρωπο που είναι η υγεία και υπακούοντας στα …

Ρέθυμνο – Οι σύγχρονοι “Δεκαπεντάρηδες” ή “Καλυβιώτες” της Παναγιάς Χαρακιανής – Παραμένουν σε καλύβες τον Δεκαπενταύγουστο

Ένα χριστιανικό έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων συντελείται στην Παναγιά την Χαρακιανή. Οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize