Τελευταία Νέα

Κρήτη – Μητσοτάκης από την ΔΕΘ – “Προφανώς ο ΒΟΑΚ θα συμπεριλαμβάνει διόδια”

“Προφανώς ο ΒΟΑΚ θα συμπεριλαμβάνει διόδια” ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχετική ερώτηση, του δημοσιογράφου Γιώργου Σαχίνη κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ.

“Για τις λεπτομέρειες που αφορούν το κόστος, την χρηματοδότηση και τον τρόπο κατασκευής του ΒΟΑΚ είχαμε αναφερθεί στην πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στα Χανιά. Αυτή τη στιγμή δεν έχω τα στοιχεία μαζί μου για να αναφερθώ εκ νέου. Κάναμε αναλυτική παρουσίαση στα Χανιά” επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Προφανώς ο ΒΟΑΚ και το κομμάτι της σύμβασης παραχώρησης, θα συμπεριλαμβάνει διόδια. Και τα διόδια θα είναι στο ίδιο ύψος των διοδίων που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, περί τα 6 λεπτά το χιλιόμετρο, για την χρήση των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα θεωρούσα λογικό γιατί η Κρήτη πρέπει να εξαιρεθεί τον διοδίων.

Αυτό θα ανέβαζε πάρα πολύ το κόστος χρηματοδότησης και θα μας υποχρέωνε να αναζητήσουμε πόρους οι οποίοι θα έλειπαν από κάπου αλλού” είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:  “Επειδή ακούω πάρα πολλούς λαϊκισμούς στην Κρήτη, άκουσα την αντιπολίτευση να κατεβαίνει και να λέει απίστευτα πράγματα για το θέμα των διοδίων, εγώ θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος και ειλικρινής με τους συμπολίτες μου στην Κρήτη.

Θέλω να σας θυμίσω ότι όταν είχαμε κάνει συζήτηση προεκλογικά, πάλι το είχα πει. Έστω κι αν αυτό δεν ήταν ευχάριστο. Ένα σχήμα το οποίο συμπεριλαμβάνει σύμβαση παραχώρησης, προφανώς μεταθέτει ένα κομμάτι της χρηματοδότησης και στον χρήστη.

Αλλά θα μιλάμε για έναν υπερσύγχρονο δρόμο -σχεδόν 300χιλιομέτρων- ο οποίος θα πάρει χρόνια για να γίνει το ξέρετε πολύ καλά, με τεχνικές δυσκολίες. Και αν μου λέτε “έπρεπε η Κρήτη να περιμένει 50 χρόνια;” όχι δεν έπρεπε να περιμένει 50 χρόνια αλλά δεν κυβερνώ 50 χρόνια, κυβερνώ 2 χρόνια. Παρέλαβα ένα έργο το οποίο δεν είχε καμία μελετική ωριμότητα, ήταν μόνο στα χαρτιά.

Ωριμάσαμε πάρα πολύ γρήγορα με μελέτες κάνουμε ήδη παρεμβάσεις ύψους 30. εκατομμυρίων ευρώ – το ξέρετε – για να βελτιώσουμε όσο μπορούμε τον υφιστάμενο προβληματικό δρόμο και στο πκλαίσιο το οποίο έχει παρουσιάσει και ο Υπουργός πολύ αναλυτικά, θα δρομολογήσουμε τμηματικά την ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα όπως είπα στην τελική του κατάληξη από το Καστέλι έως την Σητεία”. είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.