Τελευταία Νέα

Κρήτη – Μήνυμα Ειρήνης μέσα από τα χιόνια!

Μάρτης γδάρτης λέει ο σοφός λαός και φέτος έχει πέσει εντελώς μέσα με αυτό το γνωμικό, αφού ο Γενάρης ήταν ανοιξιάτικος κι ο Μάρτης έχει αποδειχθεί… βαρύς χειμώνας!

Οι ορεινοί δήμοι της Κρήτης δοκιμάζονται για μία ακόμη φορά αυτόν τον χειμώνα από τον χιονιά, εμμένουν στις προσπάθειές τους να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο και κάνουν υπομονή μέχρι την υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Μέσα σε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση που διαχειριζόμαστε, η αλήθεια είναι από την αρχή του έτους και ακόμα παραπάνω τώρα με τον πόλεμο που ξέσπασε στη γειτονιά μας στην Ευρώπη, ένας δήμαρχος στο νησί μας την Κρήτη, ο οποίος είναι πάντα μάχιμος νυχθημερόν, έκανε τη διαφορά!

Εκτός λοιπόν του να παραμένει “στο πόδι” για τους δημότες του, ώστε να μην τους λείψει τίποτα μέσα στο πολικό ψύχος που επικρατεί, φρόντισε να περάσει ένα δυνατό μήνυμα υπέρ της ειρήνης… μέσω του χιονιού!

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, θέλησε με ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και με το σήμα της Ειρήνης στο φρέσκο χιόνι, να περάσει το μήνυμά του για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία:

“…Αν όλα τα παιδιά της γης φωνάζαν τους μεγάλους,
κι αφήναν τα γραφεία τους και μπαίναν στο χορό,
ο κύκλος θα γινότανε ακόμα πιο μεγάλος,
και δυο φορές τη Γη μας θ’ αγκάλιαζε θαρρώ..”
Γιάννης Ρίτσος
«Το παγκόσμιο σύμβολο της ΕΙΡΗΝΗΣ σχεδιασμένο πάνω στο χιόνι στο προαύλιο του Δημαρχείου, από το προσωπικό μας.»
Εμείς με τη σειρά μας από το Daynight.gr να ευχηθούμε να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος και πάντα να βρίσκονται σε αξιώματα άνθρωποι προκομένοι, αποτελεσματικοί, αλλά και με ευαισθησίες σαν τον κ. Στεφανάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς