Κρήτη – Καταγγελίες μεταξύ εργατικών κέντρων και ΠΑΜΕ

Εργατικά κέντρα

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης καταγγέλλουν και καταδικάζουν τις ωμές και απροκάλυπτες ενέργειες στελεχών του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ του απερχόμενου Οργανωτικού Γραμματέα της Γ.Σ.Ε.Ε. ,  συνάδελφο  Βαγγέλη Μουτάφη.

Προειδοποιούμε τους κατ΄ επάγγελμα τραμπούκους ότι δεν απειλούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Οι τυχόν απειλές από την μειοψηφία των συνδικαλιστών του ΚΚΕ-ΔΑΣ δεν μας πτοούν. Απεναντίας μας συσπειρώνουν και μας ενδυναμώνουν.

Οι αποφάσεις, οι εξαγγελίες και η οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων γίνονται από τους εργαζομένους και τα Συνδικάτα και όχι από τον Ριζοσπάστη και τον Περισσό.

Η έλλειψη του Τριτοβάθμιου Οργάνου (διορισμένη διοίκηση), λόγω της βίαιης διακοπής του Συνεδρίου από τους Συνδικαλιστές-Οπαδούς του ΚΚΕ, μπορεί να έχει δημιουργήσει ένα κενό οργάνωσης, ωστόσο τόσο τα Εργατικά Κέντρα (τα οποία ξεπερνούν τα 80), μεταξύ των οποίων και τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης, όσο και το σύνολο σχεδόν των Ομοσπονδιών ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ στα τοπικά ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ,   την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ λόγω των επαίσχυντων νέων μέτρων του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας  για τις 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Όλο αυτό το διάστημα διαμορφώνεται και κορυφώνεται μία πολύμορφη δραστηριότητα εκατοντάδων σωματείων και οργανώσεων για την απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου ενάντια στην επιδίωξη Κυβέρνησης και εργοδοσίας για το τσάκισμα της λειτουργίας των σωματείων, της απεργίας και των Συλλογικών Συμβάσεων. Μεγάλα Συλλαλητήρια των συνδικάτων διοργανώθηκαν πανελλαδικά, όπως αυτό που έγινε την προηγούμενη Τρίτη στο Ηράκλειο. Χθες πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών στο ΕΚΗ για την προετοιμασία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης.

Μέσα σε αυτούς του εκατοντάδες μαζικούς φορείς που έχουν πάρει απόφαση για τις 24 Σεπτεμβρίου είναι : η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η ΟΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, συνολικά 20 Εργατικά Κέντρα και 10 Ομοσπονδίες μέχρι στιγμής, καθώς επίσης και μεγάλα πρωτοβάθμια σωματεία όπως η ΠΕΤ-ΟΤΕ κ.α. Ακόμα και το διορισμένο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας καλεί τα σωματεία μέλη της να πάρουν αποφάσεις για απεργία στις 24/9.

Την ίδια στιγμή εκτυλίσσεται ένα πανελλαδικό σχέδιο υπονόμευσης της απεργίας που εκπορεύεται από την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, με εκτελεστικά όργανα σε τοπικό επίπεδο τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων στην Κρήτη. Μία δράκα ξετσίπωτων συνδικαλιστών, φερέφωνων της Κυβέρνησης, κάνουν ότι μπορούν για να ανακόψουν το απεργιακό μέτωπο μπερδεύοντας τους εργαζόμενους με άλλες ημερομηνίες.

Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του ΕΚΗ Βοργιά που λέει ψέματα σε μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ και προέδρους σωματείων για δήθεν απόφαση της ΟΤΟΕ για τις 25/9 για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Με το άθλιο επιχείρημα ότι «η 25η Σεπτεμβρίου είναι λέει πιο κοντά στη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου», σάμπως ξέρει πότε θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, κρύβει τη συμφωνία του με το νομοσχέδιο και καλλιεργεί προσμονή στους εργαζόμενους μιλώντας τάχα για υπαναχώρηση του Άδωνι, ενώ καλεί σε διάλογο των κοινωνικών εταίρων για τον … σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε επίσης το μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ Δαφέρμο που στην πρεμούρα του να δημιουργήσει περεταίρω σύγχυση διασπείρει στους εργαζόμενους του ΟΤΕ ότι η ΑΔΕΔΥ έχει πάρει απόφαση για 23/9 και ότι η απεργία που έχουν προκηρύξει εκατοντάδες φορείς στις 24/9 είναι κομματική.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματά για αυτή τους τη στάση και να αναρωτηθούν : ποιον εξυπηρετεί η υπονόμευση της απεργίας αυτής που αντιπαλεύει τις στοχεύσεις της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας να βάλουν χέρι στα σωματεία, την απεργία και τις Συλλογικές Συμβάσεις;

Καλούμε το ΔΣ του ΕΚΗ να μην γίνει συνένοχο στο «προμελετημένο έγκλημα» για την υπονόμευση του απεργιακού μετώπου και να επιβάλλει απόφαση για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη μαζί με τα υπόλοιπα Εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες της χώρας.

Καλούμε τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στις σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ 6μμ και να απαιτήσουν να μην τολμήσει κανείς να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Καταγγελίες πολιτών για θαλάσσια ρύπανση – Εντατικοί έλεγχοι από το τμήμα περιβάλλοντος σε συνεργασία με το λιμεναρχείο

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου …

Ρέθυμνο – Ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες καταγγέλλουν σοβαρές καθυστερήσεις από την κυβέρνηση

Σε μετέωρη κατάσταση ο τουρισμός ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ Ενώ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize