Κρήτη – Ημέρες Ενέργειας 2019 – Μεγάλη προσέλευση των πολιτών

Μια πρωτοβουλία του Δήμου για τους πολίτες του Ηρακλείου.

Ενδιαφέρονται οι δημότες για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας τους.

Με μεγάλη προσέλευση πολιτών του Ηρακλείου, οι οποίοι ενδιαφέρονται να λάβουν έγκυρη και σωστή πληροφόρηση για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας τους, ξεκίνησαν σήμερα 25 Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται αύριο 26 Σεπτεμβρίου στη Λότζια οι Ημέρες Ενέργειας 2019.

Οι Ημέρες Ενέργειας είναι μια πρωτοβουλία που διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου με συνεργαζόμενους φορείς το Ενεργειακό Cluster Κρήτης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης.

Με αφορμή την έναρξη των δράσεων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, δήλωσε: «Ο Δήμος μας παραμένει σταθερός στον στόχο του, όπως ορίζεται από τη συμμετοχή του στη Διεθνή Πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων για την Ενέργεια και το Κλίμα για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας της πόλης μας, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακος κατά τουλάχιστον 40% μέχρι το 2030. Η στρατηγική μας περιλαμβάνει πρωταρχικά την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών μας κτιρίων, ενώ παράλληλα στρεφόμαστε στους δημότες μας για να τους υποστηρίξουμε να αναβαθμίσουν την ενεργειακή απόδοση της δικής τους κατοικίας, ώστε να έχουν βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους, αποτροπή της ενεργειακής σπατάλης, αύξηση της εμπορικής αξίας του ακινήτου τους, εξοικονόμηση χρημάτων και συνεισφορά σε κάτι τόσο αναγκαίο και επείγον όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αποτροπή της κλιματικής αλλαγής».

Οι δράσεις ενημέρωσης συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου από τις 17:00-20.00 καθώς και αύριο Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ώρες 10.00-13.00 & 17.00-20.00 στο χώρο του Δημαρχείου (Ενετική Loggia) και περιλαμβάνουν ενημέρωση του κοινού, συμπλήρωση αιτήσεων συμμετοχής για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και διαμερισμάτων, διανομή αναμνηστικού υλικού.

Τις εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών πλαισιώνουν μουσικές εκδηλώσεις. Σήμερα Τετάρτη στις στις 19.00 μ.μ. η Ομάδα Κρουστών Batala Creta γεμίζουν με χρώμα και ρυθμό τον χώρο της Λότζια και αύριο Πέμπτη στις 19.00 μ.μ. η Βαγγελιώ Φασουλάκη με τους μουσικούς της ξεσηκώνει το κοινό της για χορό και το οδηγεί σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.

Δείτε επίσης!

Λασίθι – Οδηγίες στους πολίτες και μέτρα προστασίας για την κακοκαιρία

Επιδείνωση του καιρού – λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Παρακαλούμε τους πολίτες του Νομού Λασιθίου, λόγω της …

Γιάννης Κεφαλογιάννης από Κεφαλονιά – «Οι πολίτες αποτιμούν θετικά το έργο που παράγει η Κυβέρνηση»

Το μήνυμα ότι η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να κάνει τις ζωές των Ελλήνων καλύτερες, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize