Κρήτη – Γυναικολόγος εξετάζει και χειρουργικά περιστατικά στο νοσοκομείο

Να κατεβάσουν την ταμπέλα του Γενικού Νοσοκομείου και να αναρτήσουν Κέντρο Υγείας, λέει ο νοσοκομειακός γιατρός Κ. Νικολαράκης στον 98.4.

Εντονότατες οι αντιδράσεις σε όλο το Λασίθι για τον αποδυναμωμένο χάρτη Υγείας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη γεωγραφικά περιοχή.

Επιβεβαιώνουν τα παραπάνω οι Γιώργος Μανουσάκης και Μιχάλης Ατσαλάκης. Είχε προηγηθεί το δημοσίευμα κι οι αποκαλύψεις περί της χείρας βοηθείας του γυναικολόγου από το στην εφημερίδα Ανατολή.

«Η απουσία χειρουργού στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου προκαλεί την οξεία αντίδραση του ιατρικού και του νοσηλευτικού κόσμου, διότι σηματοδοτεί για άλλη μια φορά την απουσία οργανωμένης μέριμνας της διοίκησης της υγείας, σε τοπικό, περιφερειακό κι εθνικό επίπεδο» επισημαίνει ο δημοσιογράφος μιλώντας στο σταθμό.

Στο ρεπορτάζ του καταγράφει: «Παράλληλα, ορισμένοι άνδρες τις τελευταίες μέρες, άρχισαν να φτιάχνουν ανέκδοτα με το Νοσοκομείο και δικαιολογημένα. Διότι όταν σου λένε πως θα καλέσουν το γυναικολόγο για να δει ένα μικρό τραύμα που έχεις, δεν μπορεί παρά να σκεφτείς πως πρόκειται για ένα ιδιότυπο χιούμορ που καθιερώθηκε στα Νοσοκομεία. Όμως είναι πραγματικότητα. Διότι αν δεν υπάρχει χειρουργός να εφημερεύει, τότε θα σε δει κάποιος άλλος του χειρουργικού τομέα, κι αν ο γυναικολόγος δεν έχει καμιά γέννα, τότε μπορεί και να εξετάζει περιστατικά χειρουργικού χαρακτήρα στα εξωτερικά ιατρεία. Γιατί όχι;

Για έλλειψη σχεδιασμού κι απλή διαχείριση της καθημερινότητας στα νοσοκομεία του Λασιθίου μιλά στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής του 98.4 ο νευρολόγος στο νοσοκομείο Κώστας Νικολαράκης.

«Κατάπιαμε ότι δεν έχουμε ουρολόγο, ωριλά, οδοντίατρο, η κοινή γνώμη εθίστηκε στις ελλείψεις, αλλά καλό θα ήταν να μας δείξουν που υπάρχει Νοσοκομείο στην Ευρώπη ή σε επίπεδο της παγκόσμιας κοινότητας που να λειτουργεί χωρίς χειρουργό. Αν υπάρχει στη Σουαζιλάνδη να μας το πουν για να ξέρουμε που ανήκουμε. Όμως στο γνωστό πολιτισμένο κόσμο δεν υπάρχει τέτοιο μοντέλο νοσοκομείου» επισημαίνει ο γιατρός. Επιρρίπτει ευθύνες στην 7η ΥΠΕ και υπογραμμίζει πως οι δικαιολογίες για διαδικαστικά ζητήματα και καθυστερήσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, το οποίο θα μπορούσε να λυθεί με μετακίνηση γιατρού από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου. Αλλιώς να κατεβάσουν τις ταμπέλες και να αναρτήσουν Κ.Υ μέχρι να διορθωθούν τα πράγματα» επισημαίνει.

Στις ευθύνες της πολιτείας αναφέρεται ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζόμενων γι  άλλη μία φορά, επιμένοντας ότι ο νόμος αν εφαρμοστεί θα φέρει διορθώσεις στο σχεδιασμό Υπουργείου -ΥΠΕ, που ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά στο Λασίθι. Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος είναι εκείνος που με Δελτίο Τύπου ενημερώνει πως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για θέσεις επικουρικού προσωπικού, λήγει την Παρασκευή 30/11/18.

Στο Δελτίο αναφέρεται

Η υποβολή νέων αιτήσεων προκειμένου υποψήφιοι να δηλώσουν την προτίμησή τους για τις θέσεις του λοιπού επικουρικού, πλην γιατρών, προσωπικού ξεκίνησε στις 15/11/2018 και θα διαρκέσει ως 30/11/2018 στις 12:00 μμ μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή loipoepikouriko.moh.gov.gr.

Στο εγχειρίδιο της εφαρμογής περιλαμβάνονται οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης καθώς και οδηγός για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης υποψηφίου, για την διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών.

Οι θέσεις που έχουν ήδη εγκριθεί για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου αλλά έμειναν  άγονες στην προηγούμενη διαδικασία και  και θα καλυφθούν από τη νέα διαδικασία που ξεκινά σήμερα είναι :

3 ΤΕ νοσηλευτικής (1 για τη ΜΕΘ),

2 ΔΕ ηλεκτρολόγων,

1 ΔΕ θερμαστών,

1 ΔΕ μαγείρων,

1 ΔΕ υδραυλικών,

2 ΥΕ πλυντριών,

2 ΥΕ βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό,

1 ΥΕ λαντζιέρων

 

Επίσης έχει υπάρξει δέσμευση ότι εκτός από τις παραπάνω 13 θέσεις, θα εγκριθούν άλλες 15 με το νέο προϋπολογισμό, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα καλυφθούν από τη διαδικασία που ξεκινά σήμερα. Οι ειδικότητες γι’ αυτές τις επιπλέον 15 θέσεις δεν έχουν καθοριστεί ακόμα. Η εφαρμογή θα είναι ανοιχτή για την κατάθεση αιτήσεων έως και τις 30 Νοεμβρίου 2018 24:00. Στη διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν και όσοι/όσες είχαν υποβάλλει αίτηση και κατά την πρώτη εφαρμογή των Ιούλιο του 2018 και είτε δεν έχουν τοποθετηθεί είτε έχουν διαγραφεί.

 

 

Από: Δουλγεράκη Αγγέλα

Δείτε επίσης!

Άγιος Νικόλαος – Δέκα μέρες το μήνα χωρίς ακτινολόγο το νοσοκομείο

«Το γεγονός ότι φτάσαμε στο σημείο το κεντρικό νοσοκομείο του νομού Λασιθίου, το ΓΝΑΝ, να …

Ηράκλειο – Σύλληψη γιατρού με «φακελάκι» – Ζήτησε 2.000 ευρώ για το χειρουργείο

Πως συνελήφθη γιατρός του ΠΑΓΝΗ για δωροληψία Στη σύλληψη γιατρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize