Κρήτη – Γοητευμένοι από το θέαμα του φαραγγιού, απογοητευμένοι από την αδυναμία εξερεύνησης

Το φαράγγι της Σαρακίνας, κοντά στους Μύθους Ιεράπετρας, είναι ένα από τα πιο όμορφα της Κρήτης. Φέτος είναι ακόμα πιο όμορφο και εντυπωσιακό καθώς, λόγω των πολλών βροχοπτώσεων, έχει πάρα πολύ νερό.

Δυστυχώς, αυτό το θαύμα της φύσεως, δεν είναι προσβάσιμο καθώς η ορμή του νερού έχει αλλάξει τα βράχια στην κοίτη. Είναι κρίμα να βλέπουμε τόσους πολλούς επισκέπτες να εισέρχονται στο μοναδικό αυτό φαράγγι και να μην μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο από 20 λεπτά της ώρας.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Είναι απαραίτητη μια παρέμβαση, με την τοποθέτηση σχοινιού ή ενός είδους σκάλας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε… χωρίς να γνωρίζουμε σήμερα αν απαιτούνται και άλλες παρεμβάσεις σε άλλα σημεία του φαραγγιού.

Δυσκολία υπάρχει και στην είσοδο του φαραγγιού καθώς, ένα κομμάτι ξύλου που βοηθούσε την προσπέλαση έχει φύγει και θα πρέπει οι επισκέπτες να κάνουν ισορροπία επάνω σε δυο σωλήνες για να μπορέσουν να προχωρήσουν. Αν κάποιος έχει υψοφοβία είναι αδύνατον να περάσει.

Είδαμε πολλούς επισκέπτες να αποχωρούν γοητευμένοι από το θέαμα του ορμητικού νερού και απογοητευμένοι από την αδυναμία εξερεύνησης του φαραγγιού.

Καλούμε το Δήμο της Ιεράπετρας και την Τ.Κ. Μύθων να κάνουν άμεσα ό,τι παρεμβάσεις είναι απαραίτητες. Το φαράγγι της Σαρακίνας έχει πολυδιαφημιστεί και γι’ αυτό έχει πάρα πολλούς επισκέπτες. Τα αρνητικά σχόλια μόνο κακό κάνουν στον τουρισμό μας.
ΛΕΩΝ.Κ.

Δείτε επίσης!

Ιεράπετρα – Υπό τον φόβο των πλημμυρών ξεκινά ο καθαρισμός των ποταμιών

Ξεκινά σε μερικές εβδομάδες ο καθαρισμός των ποταμιών της Ιεράπετρας H Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, βρίσκεται …

Ιεράπετρα – Ο «άγιος των σκύλων» που έγινε αφιέρωμα στην Daily Mail – H ιστορία του Τάκη Προεστάκη

Η ιστορία του ξεκίνησε πριν επτά χρόνια, όταν βρήκε και έσωσε ένα σκύλο που είχαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize