Τελευταία Νέα

Κρήτη: Έσωσαν νεαρό γύπα σε παραλία

Ακόμη ένας νεαρός γύπας εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα στην περιοχή Τσοφλίκι της Ελούντας. Οι λουόμενοι είδαν το όρνιο να πέφτει στο νερό και έσπευσαν να το βγάλουν από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, «ο Γεώργιος Πικράκης -που είναι και διασώστης- αφού το βοήθησε, επικοινώνησε με τους εθελοντές του κέντρου, οι οποίοι με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Δασών Ν. Λασιθίου παρέλαβαν το ζώο.

»Πρόκειται για μικρό πουλί (το μέγεθος ξεγελά γιατί τα πουλιά αναπτύσσονται και παίρνουν το μέγεθός τους πολύ σύντομα), 7-8 μηνών περίπου, το οποίο λόγω απειρίας απομακρύνθηκε, χάθηκε από την ομάδα του και ο αέρας το έριξε στη θάλασσα. Ήταν πολύ τυχερό που έπεσε σε μέρος όπου υπήρχαν λουόμενοι και που αντέδρασαν άμεσα.

»Παίρνει την κατάλληλη αγωγή και ήδη σήμερα είναι πολύ καλύτερα. Λόγω του πολύ νεαρού της ηλικίας του δεν θα απελευθερωθεί άμεσα, γιατί δεν έχει καλές ελπίδες επιβίωσης, αλλά θα μείνει στο ΕΚΠΑΖ σε μεγάλο κλωβό με άλλα του είδους του και θα απελευθερωθεί του χρόνου. Κάθε χρόνο αρκετοί άπειροι γύπες πνίγονται με αυτόν τον τρόπο.

»Όταν εντοπίζουμε λοιπόν ένα τέτοιο πουλί στη θάλασσα, πρέπει αμέσως να το βγάλουμε από το νερό, να το ασφαλίσουμε σε κάποιον κλειστό χώρο και να απευθυνθούμε στην αρμόδια Διεύθυνση Δασών για να το παραλάβει και να το παραδώσει στην αρμόδια οργάνωση προστασίας άγριας ζωής, ώστε να πάρει άμεσα την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για να μην κινδυνέψει η ζωή του από ξηρό πνιγμό λόγω της εισρόφησης νερού στους πνεύμονες.

»Για ακόμη μία φορά ευχαριστούμε τον διευθυντή της Δ/νσης Δασών Ν. Λασιθίου Μανώλη Συλιγάρδο για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση, αλλά και τον Δασοφύλακα από το Δασοφυλακείο Νεαπολέως Γεώργιο Πρινιωτάκη, που παρέλαβε και μετέφερε το άτυχο ζώο με μεγάλη φροντίδα και προσοχή».

Δείτε επίσης!

Ηράκλειο – Τσούχτρες κατέκλυσαν την πλαζ

Την εμφάνιση κοπαδιού από τσούχτρες στην παραλία του Μαδέ, κοντά στη Λυγαριά του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, διαπίστωσαν …

Ρέθυμνο – Ανησυχία για τα νερά που χύνονται στη θάλασσα στο τέρμα της παραλιακής οδού

Ανησυχία έχει προκαλέσει σε λουόμενους η εικόνα με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι στο τέρμα της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *