Τελευταία Νέα

Κρήτη: Εκδηλώσεις της ΚΝΕ για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της

Υπάρχει λύση για την νέα γενιά! Με ΚΝΕ γερή και μαζική διεκδικούμε μόρφωση-δουλειά-ζωή με δικαιώματα.

Η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ στα πλαίσια του εορτασμού για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ οργανώνει μεγάλη πολιτική παρέμβαση που θα κορυφωθεί με μια σειρά εκδηλώσεων στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

Καλούμε την νεολαία του νησιού να γνωρίσει από πρώτο χέρι τις θέσεις της ΚΝΕ, την πρόταση του ΚΚΕ. Για να διεκδικήσουμε και να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Έχουμε όνειρα και ελπίδες για την ζωή και το μέλλον μας!Το μέλλον της νεολαίας δεν χωράει στα μνημόνια διαρκείας πουπετσοκόβουν περισσότερο τις ζωές μας,στη μόρφωση που είναιπανάκριβο εμπόρευμα, στηνλειψή και κατακερματισμένη γνώση,στο σχολείο – εξεταστικό κέντρο,στις ελλείψεις στις υποδομές και προσωπικό στα σχολεία και τις σχολές,στην τάχα «δίκαιη ανάπτυξη»που μόνο δίκαιη δεν είναι για τη νέαγενιά, αφού την καταδικάζει σεδουλειά χωρίς δικαιώματα, σεανασφάλεια, σε εντατικοποίηση, σε εκπεριτροπής εργασία και χαμηλούςμισθούς για να εξασφαλίζουν κέρδη οιεπιχειρήσεις και οι όμιλοι.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας ετοιμάζει αυτό το μέλλον εδώ και τώρα. Έχει αποδειχτεί το πιο γρήγορο και αδίστακτο «πιστόλι» των αφεντικών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Από κοντά και η ΝΔ που προκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ακόμα πιο αδίστακτος στην επίθεση κατά των δικαιωμάτων μας.Όλοι μαζί υπηρετούν τον καπιταλισμό. Το σύστημα που για τους πολλούς σημαίνει εκμετάλλευση , ανεργία,φτώχεια, που γεννά κρίσεις, πολέμους, φασισμό, προσφυγιά, ενώ για τους λίγους σημαίνει όλο και περισσότερα κέρδη.

Μόνο το παράδειγμα του τουρισμού στην Κρήτη μπορεί να δώσει την απάντηση στο τι σημαίνει δίκαιη ανάπτυξη, με τους τουρίστες το 2018 να ξεπερνούν τα 4,5 εκατομμύρια, του ξενοδοχοϋπάλληλους να δουλεύουν ήλιο με ήλιο για να βγάλουν την δουλειά για ένα πιάτο φαί.

Ταυτόχρονα η χώρα μας έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ, στην παραχώρηση της Βάσης της Σούδας στα πλοία και τα αεροπλάνα που σπέρνουν τον θάνατο στην Μέση Ανατολή.

            Υπάρχει άλλος δρόμος!Ο σκοπός της 50χρονης δράσης της ΚΝΕ είναι η ανατροπή του καπιταλισμού και η οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας

Αυτό το μέλλον μας αξίζει!

Έλα να παλέψεις μαζί μας για μια κοινωνία που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και στο επίκεντρο της παραγωγής, της εργασίας, όλου του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού είναι η κάλυψη τωνσύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας.

Σε καλούμε να γνωρίσεις και εσύ τις πρωτοπόρες θέσεις της ΚΝΕ!Μετά απόόλες τις εκδηλώσεις θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα σε τραγούδια που συνδέθηκαν με τους αγώνες του λαού μας.

 

  • Στα Χανιά,την Τρίτη 27 Φλεβάρη στις 7μ.μ,στο Θέατρο Βλησίδη,θα μιλήσει η Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου,γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κρήτης και μέλος του Γραφείου του Κ.Σ της ΚΝΕ.

 

  • Στο Ρέθυμνο,το Σάββατο 3 Μάρτη στις 7μ.μ,στο Εργατικό κέντρο,θα μιλήσει η Καμίτση Μαρία,μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ

 

  • Στο Ηράκλειο,την Τετάρτη 28 Φλεβάρη στις 8μ.μ,στο Πολύκεντρο νεολαίας,θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαγνήσαλης,μέλος του Κ.Σ της ΚΝΕ.

 

Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς