Κρήτη -Είχαν δηλητηριαστεί οι γύπες στον νομό

Νεκρός είναι δυστυχώς ο ένας από τους δύο γύπες, που εντοπίστηκαν πριν από λίγες μέρες σε νότιες περιοχές του Νομού να έχουν περίεργη συμπεριφορά , η οποία όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σημερινή ανάρτηση του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων στα social media, οφείλονταν σε κατανάλωση δηλητηριασμένων δολωμάτων, που είχαν σκορπίσει ασυνείδητοι εγκληματίες.

Σε αντίθεση με τον άτυχο γύπα που βρέθηκε στην Ίμπρο και παρά την κτηνιατρική περίθαλψη κατέληξε, αφού είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος, το αρπαχτικό που βρέθηκε στο Φραγκοκάστελο, διέφυγε τον κίνδυνο και αναρρώνει σε χώρο του Δασαρχείου, μέχρι να επιστρέψει υγιής στο φυσικό του περιβάλλον.

Αναλυτικά η ανάρτηση του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων στο Facebook

“To Σάββατο 23 Αυγούστου ειδοποιηθήκαμε τηλεφωνικά ότι στην είσοδο του φαραγγιού της Ίμπρου υπάρχει ένας γύπας που δεν μπορεί να πετάξει.

Λόγω της μη ανταπόκρισης των αρμόδιων φορέων στην περιοχή,παρόλες τις προσπάθειές μας, ενημερώσαμε την εθελοντική ομάδα «Διάσωση Άγριων ζώων Κρήτης» και αμέσως έσπευσε ο κος Μπάμπης Δασκαλάκης ο οποίος παρέλαβε τον άρρωστο γύπα.

Λίγο αργότερα μας ενημέρωσαν και για δεύτερο γύπα στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου.

Όπως διαπίστωσε ο κος Δασκαλάκης,οι δύο γύπες ήταν δηλητηριασμένοι και τους μετέφερε στο κτηνιατρείο Σαριδάκη στα Χανιά.

Δυστυχώς ο γύπας που παρέλαβε από την Ίμπρο υπέκυψε στη διαδρομή γιατί είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος, ενώ ο δεύτερος γύπας μετά την κτηνιατρική περίθαλψη,διέφυγε τον κίνδυνο και αναρρώνει σε χώρο του Δασαρχείου.

Ο κος Δασκαλάκης μας ενημέρωσε ότι και τα δύο πτηνά ήταν νεαρής ηλικίας και είναι αυτά που κινδυνεύουν περισσότερο από τα δηλητηριασμένα δολώματα λόγω απειρίας και επειδή δεν έχουν ακόμα εξοικειωθεί με την εύρεση τροφής.

Το φαινόμενο με τα δηλητήρια δεν είναι κάτι σπάνιο στην περιοχή και είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για το οικοσύστημα.

Ο γύπας εκτιμάται ότι θα έχει πλήρη ανάρρωση σε περίπου ένα μήνα και θα απελευθερωθεί στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου που εντοπίστηκε”.

Δείτε επίσης!

Κρήτη – Κορωνοϊός – Μάσκες ούτε… για δείγμα

Ψυχραιμία συνιστούν φαρμακοποιοί της Κρήτης, με φόντο τις ελλείψεις σε χειρουργικές μάσκες, λόγω της έξαρσης …

Χανιά – Εκτός κινδύνου το ζευγάρι από τα Κύθηρα που έπαθε δηλητηρίαση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία, του άνδρα που πριν από μερικές ημέρες μεταφέρθηκε μαζί με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize