Κρήτη – Εγκαινιάστηκε από τον Ανδρέα Ξανθό η ΤΟΜΥ

Η στελεχωμένη μονάδα έχει ήδη υποδεχτεί εκατοντάδες ασθενείς

Εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στον πρώτο όροφο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγίου Νικολάου.

Η ΤΟΜΥ ξεκίνησε τη λειτουργία της 27 Φεβρουαρίου και ήδη μέχρι σήμερα έχουν γίνει 365 εγγραφές και 284 επισκέψεις.

Η μονάδα υγείας διαθέτει τρεις γιατρούς ,δύο νοσηλευτές, μία κοινωνική λειτουργό, μία επισκέπτρια υγείας και δύο διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ συστεγάζεται με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του δήμου Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για την πρώτη δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας που λειτουργεί στο δήμο Αγίου Νικολάου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας κ.Ξανθός «στόχος των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας είναι η παρέμβαση στην κοινότητα και δικτύωση με άλλες δομές».

Στους σύντομους χαιρετισμούς αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Ζερβός και δήμαρχος Ιεράπετρας εθεσαν το ζήτημα του οδικού δικτύου ΒΟΑΚ για να είναι το Λασίθι ισότιμος με τους άλλους Νομός της Κρήτης.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία στελεχών της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, των δημάρχων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας και εκπροσώπων αρχών.

Όπως αναφέρει επίσης η ΔΥΠΕ Κρήτης «έργο των ΤΟΜΥ είναι η παροχή δωρεάν, καθολικής, κατάλληλης, αποτελεσματικής, αποδοτικής, ποιοτικής και ανθρωποκεντρικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον εγγεγραμμένο πληθυσμό, με έμφαση στις κοινοτικές δράσεις στο γενικό πληθυσμό συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Ειδικότερα, οι Τ.ΟΜ.Υ. λειτουργούν ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχουν ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις».

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα Ανώγεια με Ανδρέα Ξανθό και Σπύρο Δανέλλη

Η Οργάνωση Μελών Ανωγείων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 στις 8 …

Άγιος Νικόλαος – Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωονοϊού αναμένεται να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας

Μια αλλοδαπή γυναίκα, μόνιμη κάτοικος Αθηνών, που επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες την περιοχή της Ιεράπετρας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize