Τελευταία Νέα

Κρήτη – Δύο σεισμικές δονήσεις μέσα σε λίγη ώρα στο νησί

Δύο σεισμικές δονήσεις μέσα σε λίγη ώρα στην Κρήτη

Επιφανειακή σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ με ιδιαίτερα μικρό εστιακό βάθος σημειώθηκε στις 10:46 το βράδυ της Παρασκευής στα κεντρικά του νομού Ηρακλείου. Ο σεισμός που συνοδεύτηκε με έντονη βοή έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη του Ηρακλείου και σε ολόκληρη την Ανατολική Κρήτη. Στο μεταξύ, δεύτερη ασθενέστερη δόνηση μεγέθους 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε 45 λεπτά αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στις 11:30 μ.μ.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας το επίκεντρο του πρώτου σεισμού των 4,1 Ρίχτερ εντοπίστηκε σε απόσταση 19 χιλιομέτρων Νότια – Νοτιοανατολικά του Ηρακλείου. Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί την τελευταία αναθεωρημένη λύση:

σεισμός

Σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου για τον ίδιο σεισμό, η δόνηση, η οποία αναφέρεται ως μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά των Άνω Αρχανών και 23 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

 

σεισμός

 

3,6 Ρίχτερ στις 11:30

Η δεύτερη δόνηση καταγράφηκε στις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας. Το επίκεντρο της εντοπίστηκε 23 χλμ. Δυτικά – Βορειοδυτικά της Άρβης.

σεισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς