Τελευταία Νέα

Κρήτη – Δυνάμεις της ακροδεξιάς προσπαθούν να μπουν στα σχολεία – Πανελλαδικές συγκεντρώσεις ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό!

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία των Χανίων!

Όλοι-ες στην αντιφασιστική-αντιπολεμικη συγκέντρωση στις 6.00 μ.μ.
στην πλατεία δημ. αγοράς

Κοντομαρί και Κάντανο τα κάψαν οι ναζί
φασίστες δε χωράνε σε τούτο το νησί!

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια συντεταγμένη προσπάθεια από δυνάμεις της ακροδεξιάς ώστε να μπούν τα σχολεία σε ένα χορό εθνικιστικών κινητοποιήσεων. Ειδικά σε πόλεις της Βορείου Ελλάδας έχει εμφανιστεί ένας ορισμένος αριθμός καταλήψεων σχολείων και πορείες με εθνικιστικά και φασιστικά συνθήματα. Οι «καταλήψεις αυτές» σε πολλές περιπτώσεις δεν αποφασίζονται από τους μαθητές. Επιβάλλονται, ακόμα και με τραμπουκισμούς, από ομάδες μαθητών, εξωσχολικών και «αγανακτισμένων γονιών», με στόχο να γίνουν και άλλες τέτοιες καταλήψεις έως τις 29 Νοεμβρίου.

Τα ίδια φαινόμενα έφτασαν και στην Κρήτη. Στα Χανιά μια σειρά σχολείων κοινοποιήθηκε από κάποιους δημόσια ότι ακολουθούν το ακροδεξιό παραλήρημα, στην ουσία όμως τις περισσότερες φορές γινόταν εν αγνοία των περισσοτέρων μαθητών! Κάποιοι μαθητές από 15μελή, αλλά και λίγοι άλλοι. αποφάσιζαν να υπογράψει το σχολείο τους το φασιστικό κάλεσμα, χωρίς να ενημερώσουν όλους τους μαθητές, και προφανώς χωρίς συνέλευση και συνεδρίαση του 15μελους. Μέχρι και την Τετάρτη 28/11 αρκετοί μαθητές δεν ήξεραν αν το σχολείο τους θα συμμετάσχει στην κατάληψη αυτή ή όχι. Ακόμη, αρκετοί από αυτούς φοβόντουσαν πως αν εναντιωθούν θα στοχοποιηθούν από τους φασίστες ή θα περιθωριοποιηθούν επειδή «δε θέλουν κατάληψη και κολλάνε στα αιτήματα».

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥΘΕΝΑ!
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Στο ΓΕΛ Παλαιόχωρας, παρ’ όλο που από μια μερίδα μαθητών πάρθηκε η απόφαση για συμμετοχή στη κατάληψη αυτή, οι υπόλοιποι μαθητές αντέδρασαν. Άλλαξαν τα αιτήματα και από εθνικιστικά πλέον είναι αντικυβερνητικά, αντιπολεμικά ενώ μιλούν για τις πραγματικές ανάγκες των πληττόμενων μαθητών και των σχολείων σήμερα (προσωπικό, χρηματοδότηση, μεταφορές), αλλά και τη φιλία μεταξύ των λαών.

Στο ΕΠΑΛ Καντάνου τα πράγματα είναι παρόμοια μα και τελείως διαφορετικά. Σε ένα χωριό που έχει δει από πρώτο χέρι το πραγματικό πρόσωπο των ναζί, καθώς κάηκε από αυτούς κατά τη διάρκεια της κατοχής, κάποιοι μαθητές αποφάσισαν να συμμετάσχουν ως σχολείο αυτού του ιστορικού χωριού στην κατάληψη. Και πάλι όμως η πλειοψηφία των μαθητών στάθηκαν εμπόδιο σε αυτή τους την επιδίωξη και κατέστρεψαν οποιαδήποτε τους σκέψη για κάτι τέτοιο είτε τώρα είτε στο μέλλον!

Εμείς, ως νέοι και οι νέες αγωνιστές και αγωνίστριες στα Χανιά, δεν θα αποδεχτούμε σαν λύση το μίσος και τον κανιβαλισμό στα σχολεία! Οι πληττόμενοι λαοί δεν έχουν κάτι να χωρίσουν λόγω χώρας καταγωγής! Η νεολαία και οι εργαζόμενοι και των υπόλοιπων χωρών αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εμάς, ανασφαλή εργασιακή προοπτική, εκπαιδευτικό σύστημα που αντί να μορφώνει εξοντώνει, φτώχεια, μετανάστευση κλπ. Έχουν τους ίδιους εχθρούς. Την ολιγαρχία του πλούτου, το ΝΑΤΟ και τις μεγάλες δυνάμεις, την ΕΕ. Όλους αυτούς που δεν διστάζουν να σύρουν τους λαούς σε πολέμους για να αυξηθούν τα κέρδη των αστικών τάξεων.

Αυτούς υπηρετούν πιστά οι φασίστες. Κάνουν ότι μπορούν για να μην ενωθούν οι λαοί σε ένα μεγάλο διεθνιστικό αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές τους και τους πολεμοκάπηλους «προστάτες», αλλά να στραφούν ο ένας ενάντια στον άλλον, όπως ακριβώς επιδιώκουν και τα αφεντικά τους. Οι φασίστες, όσο και αν στα λόγια στοχοποιούν το «σύστημα», στην πράξη προωθούν τα σχεδία του, αφού ο εθνικισμός αποτέλει σήμερα αναγκαία προϋπόθεση ώστε να συστρατευθεί η νεολαία πίσω από τα πολεμικά επεκτατικά σχέδια του κεφαλαίου νομίζοντας ότι υπερασπίζεται το συμφέρον της ”πατρίδας”. Τον ψευτο-τσαμπουκά τους ή και τα μαχαίρια τους ξέρουν να τον στρέφουν μόνο στους αδύναμους, στους κατατρεγμένους και σε όσους αγωνίζονται.

Δεν θα τους αφήσουμε ελεύθερους να χύνουν το φασιστικό, εθνικιστικό δηλητήριο μέσα στα σχολεία. Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας και την ιστορία όλων των λαών. Ο εθνικισμός έχει αποτελέσει το απαραίτητο γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη του φασισμού που έχει αφήσει πίσω του μόνο πολέμους, εκατομμύρια νεκρούς και καταστροφή. Φωνάζουν για την πατρίδα οι απόγονοι των δοσίλογων και των προδοτών την περίοδο της κατοχής, οι απόγονοι της Χούντας, οι γερμανοτσολιάδες που στράφηκαν ενάντια στον λαό την ώρα που οι κομμουνιστές, το ΕΑΜ, και ο ΕΛΑΣ έχυναν το αίμα τους για την απελευθέρωση αυτής της χώρας!!

Ο λαός και η νεολαία θα τσακίσουν το φασισμό.

Δεν ξεχνάμε το Φύσσα, ή τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και όλα τα υπόλοιπα θύματα του φασισμού και του ολοκληρωτισμού.

Ξέρουμε ποιος είναι ο εχθρός μας! Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα που προασπίζονται τα συμφέροντα του πλούτου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ! Είναι το σύστημα και τα πιστά τσιράκια του, οι φασίστες, οι χρυσαυγίτες, οι νεοναζί. Απέναντι σε αυτούς να παλέψουμε για την παιδεία των αναγκών μας για δουλειά με δικαιώματα, για να κοιτάμε το μέλλον μας με αισιοδοξία και όχι με ανασφάλεια. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες και τους κατατρεγμένους του πολέμου. Παλεύουμε για την ειρήνη και τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών, δεν θα πολεμήσουμε για τις πολυεθνικές και τα κέρδη τους.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε το φασισμό να ριζώσει στα μυαλά της νεολαίας! Οι μαθητές των Χανίων και όλης της Κρήτης θα σηκώσουν το ανάστημά τους και θα βροντοφωνάξουν:

Κοντομαρί και Κάντανο τα κάψαν οι ναζί,
φασίστες δε χωράνε σε τούτο το νησί!

Στις 29/11 συμμετέχουμε στις πανελλαδικές συγκεντρώσεις ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό!

Στα Χανιά στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Δημ. Αγοράς!

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μαρία Λιονή – “Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη, υπομονή και επιμονή και η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και εποικοδομητική για όλους, έστω και με αντίξοες συνθήκες”

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρίας Λιονή για την έναρξη της σχολικής Χρονιάς Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα …

Ποια σχολεία δεν ανοίγουν αύριο λόγω κορονοϊού – Αναλυτικά οι περιοχές

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου όμως όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize