Τελευταία Νέα

Κρήτη – Δημόκριτος Ζερβάκης – Κρητικός ο νέος Αρχηγός στην Εθνική Φρουρά Κύπρου

Αντιστράτηγος Ζερβάκης: Νέος Αρχηγός στην Εθνική Φρουρά – Διαδέχεται από τον πλέον καταξιωμένο αντιστράτηγο Λεοντάρη που ανέβασε επίπεδο το ΓΕΕΦ

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Ο κύβος ερίφθη! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr ο αντιστράτηγος ε.α. Δημόκριτος Ζερβάκης θα ξαναβάλει τη στολή του και θα αναλάβει το τιμόνι του ΓΕΕΦ για τα επόμενα 3 χρόνια.

Παλιός γνώριμος στην Εθνική Φρουρά όπου είχε υπηρετήσει ως επιτελάρχης, γνωρίζει σίγουρα πρόσωπα και πράγματα και κυρίως το επιχειρησιακό περιβάλλον της νήσου που καλείται να προασπίσει.

Διαδέχεται τον αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, ο οποίος είναι ίσως ο πλέον καταξιωμένος Αρχηγός ΓΕΕΦ που πέρασε τα τελευταία χρόνια από την Εθνική Φρουρά.

Επί της θητείας του Στρατηγού Λεοντάρη η Εθνική Φρουρά ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια σε επίπεδο διπλωματίας, κάνονας ανοίγματα σε Ανατολή και Δύση, ενώ ξεκίνησε και νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου. 

Αντιστράτηγος Ζερβάκης: Νέος Αρχηγός στην Εθνική Φρουρά

Ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης γεννήθηκε το 1961 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1983 ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

 

Παρακολούθησε όλα τα σχολεία του Πυροβολικού, ενώ είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Είναι απόφοιτος, επίσης, του Βασικού Τμήματος της Σχολής Πυροβολικού και της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών των ΗΠΑ.

Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών (MASTER OF ARTS) του Πανεπιστημίου HULL του Ηνωμένου Βασιλείου στις Στρατηγικές Σπουδές.

Υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες Πυροβολικού από όλες τις θέσεις, ως εκπαιδευτής και επιτελής στο Γραφείο Μελετών της Σχολής Πυροβολικού και ως επιτελής στο ΓΕΕΘΑ.

Επίσης έχει υπηρετήσει ως παρατηρητής και επιτελής στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (UNIKOM) στο ΚΟΥΒΕΙΤ–ΙΡΑΚ και ως επιτελής στην Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ήταν τοποθετημένος κατά τη διάρκεια της, επί ένα έτος Ελληνικής Προεδρίας, σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής Aσφάλειας και Άμυνας.

Ανέλαβε τη συγκρότηση και τη διοίκηση της 194 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS) καθώς και τη διοίκηση της 156 Αυτοκινούμενης Μοίρας Μέσου Πυροβολικού PzH-2000.

Διετέλεσε Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΣ, Επιτελής και επί διετία Διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ.

Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΦ, ήταν Διοικητής της 96 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «ΧΙΟΣ».

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό και καθήκοντά του, παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις, το μετάλλιο των Ηνωμένων Εθνών καθώς και το ασημένιο μετάλλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας και το μετάλλιο του Τάγματος της Αξίας του Γαλλικού Έθνους.

Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.

Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.

Δείτε επίσης!

Μήνυμα Γαλλίας προς Τουρκία – Η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι «πεδίο παιχνιδιών για τις φιλοδοξίες ορισμένων» – Ξεκινά η αεροναυτική άσκηση «Eunomia» – Συμμετέχουν Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία και Ιταλία

Νέες προειδοποιήσεις κατά της Αγκυρας εξέφρασε το Παρίσι την Τετάρτη, με φόντο τις εντάσεις στην …

Τουρκία – Αμφισβητεί την ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου και στρέφεται στον ΟΗΕ

Με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ Η Τουρκία απορρίπτει την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ και επαλαμαβνάνει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize