Τελευταία Νέα

Κρήτη – Διεκδικούν την αναβάθμιση των υφιστάμενων τμημάτων και τη λειτουργία νέων τμημάτων

Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου για τα νέα δεδομένα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:

Οι εκπρόσωποι του Λασιθίου διεκδικούμε από κοινού την αναβάθμιση των υφιστάμενων τμημάτων και τη λειτουργία νέων τμημάτων στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης

Την αναβάθμιση των υφιστάμενων τμημάτων και τη λειτουργία νέων τμημάτων στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης τόσο εντός του Νομού Λασιθίου όσο και σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη αναμένεται να ζητήσουν από τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, οι Δήμαρχοι αλλά και φορείς του Νομού μετά και τα νέα δεδομένα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγιάς Πετράκη με αφορμή το πόρισμα της επιτροπής που κατατέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και που έχει συσταθεί με απόφαση του Υπουργού Παιδείας με το οποίο εισηγείται την πλήρη πανεπιστημιακή μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης .

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Σητείας Θοδωρής Πατεράκης και Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης καθώς και η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρία Βάρδα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Γουλιδάκης και Γιώργος Ζερβάκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανώλης Πεπόνης , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, ο κ. Γ. Καλλιντέρης συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου καθώς και  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου της ΝΔ. Γιώργος Μπαρμπούνης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για την υπεύθυνη ενημέρωση για το σοβαρό αυτό θέμα και τις προωθούμενες εξελίξεις αλλά και για να μπορέσουν οι δήμαρχοι αλλά και οι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Παράλληλα θα ζητήσουν από το Υπουργείο να κάνει γνωστό το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής που αφορά την πανεπιστημιακή μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης όπου αποτυπώνεται και η προτεινόμενη διάρθρωση των ακαδημαϊκών του μονάδων.

« Οι εκπρόσωποι του Λασιθίου διεκδικούμε έγκαιρα και από κοινού για το σύνολο του Λασιθίου .Απαιτούμε να παραμείνουν τα υφιστάμενα τμήματα καθώς και να ενισχυθούν με νέα τμήματα τα οποία επιθυμούμε και διεκδικούμε να χωροθετηθούν ισόρροπα στο Νομό Λασιθίου» επεσήμανε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη σημειώνοντας ότι τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει άρση της αδικίας που υφίσταται ο Νομός Λασιθίου σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη.

Παράλληλα ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης , με τους τομεάρχες παιδείας των κομμάτων, τον Περιφερειάρχη Κρήτης , αλλά και τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης .

Δείτε επίσης!

Λασίθι – Προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία του νομού

Σε ογδόντα τρείς συνολικά ανέρχονται οι θέσεις των ειδικευμένων ιατρών, κλάδου ΕΣΥ, η προκήρυξη των …

Πανελλαδικές 2020 – Τα 37 τμήματα που καταργήθηκαν από το μηχανογραφικό 2020

Μηχανογραφικό 2020: Καταργούνται τα 37 Τμήματα που είχαν ιδρυθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Αλλάζει και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize