Τελευταία Νέα

Κρήτη – Διαψεύστηκε και η τελευταία ελπίδα των ξενοδοχειακών παραγόντων ότι η χρονιά θα «σωζόταν»

Επισφράγιση μιας πολύ κακής ουσιαστικά τουριστικής χρονιάς, αποτελούν οι πληρότητες των ξενοδοχείων του Ιουλίου και του Αυγούστου, ιδιαίτερα στις υψηλές κατηγορίες των ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Νικολάου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προβλήματα πληροτήτων δεν αντιμετωπίζουν και τα χαμηλότερων κατηγοριών ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα της περιοχής.

Αυτό αποτυπώνεται εξ άλλου ζωντανά και στην κίνηση της ευρύτερης αγοράς που άμεσα ή έμμεσα ζει από τον τουρισμό.

«Oι κρατήσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου δεν είναι οι αναμενόμενες. Υπάρχουν πολλά κενά δωμάτια, στα τετράστερα, ιδιαίτερα όμως στα πεντάστερα ξενοδοχεία οι πληρότητες είναι πολύ χαμηλές για τέτοια εποχή. Άλλη εποχή, τέτοια περίοδο δεν έβρισκες κενό κρεβάτι στην περιοχή μας… Οι πληρότητες, βέβαια, διαφέρουν από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και εξαρτάται από την πολιτική που ακολούθησε η κάθε επιχείρηση, αν έδωσε από νωρίς το χειμώνα  προσφορές, γιατί όσοι το κράτησαν μέχρι τώρα, είναι πια αργά, έχει τελειώσει…», είπε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης.

Πέρα των άλλων παραγόντων, που αναλυτικά έχει παραθέσει με επάλληλα ρεπορτάζ η ΑΝΑΤΟΛΗ, ο τελευταίος παράγων που προστέθηκε στην πορεία ήταν και οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται σε χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης, γεγονός που λειτούργησε ανασταλτικά στη διάθεση των πελατών από τις αγορές αυτές για να φύγουν για διακοπές, είπε ο κ. Πελεκανάκης.

Έτσι διαψεύστηκε και η τελευταία ελπίδα των ξενοδοχειακών παραγόντων ότι η χρονιά θα «σωζόταν» από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής…

Σ’ αυτό οφείλεται και η αναποτελεσματικότητα των όψιμων προσφορών που έδωσαν οι ξενοδόχοι.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δείτε επίσης!

Σητεία – Από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία οι πρώτοι τουρίστες

Την 1η Ιουλίου άρχισε σταδιακά η τουριστική σαιζόν και στην περιοχή της Σητείας με τη λειτουργία …

Μάρι Δασκαλαντωνάκη – Οι αλλαγές που φέρνει ο κορονοϊός στην λειτουργία των ξενοδοχείων

Η Μάρι Δασκαλαντωνάκη διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Grecotel σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize