Τελευταία Νέα

Κρήτη – Δείτε τις τιμές των καυσίμων κι επιλέξτε!

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των καυσίμων στην Κρήτη

Αυξήσεις σοκ στα καύσιμα, στην ενέργεια και σε είδη πρώτης ανάγκης «λυγίζουν» τα νοικοκυριά και της Κρήτης. Το κόστος της αμόλυβδης έφτασε σήμερα σε πρατήριο της ενδοχώρας του νησιού ακόμη και τα 2,30 ευρώ το λίτρο, ενώ και το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης έχει γίνει απαγορευτικό. Οι πρατηριούχοι ζητούν μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και την ίδια στιγμή αυτοκινητιστές ταξί συζητούν ήδη το ενδεχόμενο αύξησης των κομίστρων για να επιβιώσουν.

Το κόστος στις μετακινήσεις τείνει να γίνει απαγορευτικό. Ενδεικτικά στα Χανιά η μέση τιμής της αμόλυβδης είναι στα 2,16 ευρώ και στο Ηράκλειο στα 2,19 το λίτρο ενώ εκτός πόλης έφτασε τα 2,30. Πάνω από τα 2 ευρώ κινείται και το πετρέλαιο κίνησης.

Χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των καταναλωτών είναι η έρευνα αγοράς, προκειμένου να βρουν τις φθηνότερες –τηρουμένων των αναλογιών – τιμές στα πρατήρια.

Δείτε οnline στην εφαρμογή του newsauto τις τιμές των πρατηρίων της Κρήτης, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τον εντοπισμό τους.

Ενδεικτικά οι τιμές στις Περιφερειεακές Ενότητες της Κρήτης:

Ηράκλειο

Χανιά

Ρέθυμνο

Λασίθι

Ελπίδες για αποκλιμάκωση των τιμών στα καύσιμα

Το πρωί της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2022 εκφράστηκαν οι πρώτες ελπίδες για αποκλιμάκωση των τιμών στα καύσιμα μέσα στο επόμενο τριήμερο, από τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων, Γιώργο Ασμάτογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο καταγράφηκε μείωση στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου από 132 δολάρια το βαρέλι στα 109 δολάρια σήμερα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει πτωτικά τις επόμενες ημέρες και την τιμή που φτάνει στον καταναλωτή.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται σήμερα στα 2,18- 2,19 ευρώ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης στα 2,05 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,70.

«Πράγματι σήμερα διαφαίνεται πτωτική τάση στο βαρέλι μπρεντ, ευελπιστούμε να δούμε μειώσεις τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο κ. Σαμόλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο τριήμερο, εφόσον συνεχιστεί η αποκλιμάκωση, θα δούμε τιμές κάτω από 2 ευρώ το λίτρο στα αστικά κέντρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς