Τελευταία Νέα

Κρήτη – Αντίθετο το ΤΕΙ για την πραγματοποίηση της τελευταίας ορκομωσίας του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης

Το κακό κλίμα ανάμεσα στο ΤΕΙ Κρήτης και τους φορείς της Ιεράπετρας συνεχίζεται και έτσι μετά από την εξαίρεση της πόλης από τις προτάσεις της επιτροπής για την πανεπιστημιοποίηση του ιδρύματος, και όσα ακολούθησαν, έρχεται να προστεθεί και ακόμα ένα θέμα.

Αιτία είναι η τελευταία ορκωμοσία του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης που λειτουργούσε στην Ιεράπετρα, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει μέσα στον Απρίλη, με τους τελευταίους φοιτητές οι οποίοι πλέον φοιτούν στον Άγιο Νικόλαο.

Αίτημα του Δήμου Ιεράπετρας, και κάτι το οποίο είχε συζητηθεί εκτενώς και σε περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν να γίνει η τελευταία ορκωμοσία στην πόλη της Ιεράπετρας, ώστε να δώσει ένα συμβολικό χαρακτήρα στην τελετή, και να τιμηθούν οι φοιτητές οι οποίοι ξεκίνησαν τις σπουδές τους στην Ιεράπετρας.

Αίτημα για το οποίο όπως λέει η αντιδήμαρχος κα. Χατζημαρκάκη  έχουν γίνει αρκετές επαφές με τους αρμόδιους του ΤΕΙ Κρήτης και του τμήματος στον Άγιο Νικόλαο.

Οι απαντήσεις όπως λέει ήταν εξαρχής αρνητικές, με τους υπεύθυνους να θέτουν διάφορα τεχνικά ζητήματα για την άρνησή τους, όπως η έλλειψη κατάλληλων αιθουσών αλλά και του κόστους μεταφοράς των μαθητών.

Εκ μέρους του Δήμου Ιεράπετρας, δόθηκαν η διαβεβαιώσεις πως θα καλυφθούν όλα τα έξοδα για την μεταφορά και διαμονή των φοιτητών στην Ιεράπετρα, αλλά και πως θα διαμορφωθεί κατάλληλα όποιος χώρος χρειαστεί.

Αυτά όμως δεν ήταν αρκετά για να αλλάξουν την άποψη του ΤΕΙ και έτσι η απάντηση συνεχίζει να είναι αρνητική και η τελετή προγραμματίζεται να γίνει στον Άγιο Νικόλαο.

Η κα Χατζημαρκάκη τόνισε η προσπάθεια να αλλάξει γνώμη το ΤΕΙ θα συνεχιστεί ώστε η ορκωμοσία να γίνει τελικά στην Ιεράπετρα.

Δείτε επίσης!

Ηλεκτρικό τρένο από τη Σητεία ως τα Χανιά προτείνει ο Γιάνης Βαρουφάκης

Με τις γνωστές… ρηξικέλευθες θέσεις και προτάσεις εμφανίστηκε στο σύντομο, πέρασμά του από το Λασίθι, …

Ιεράπετρα – Συγκέντρωση για τη διοργάνωση κινητοποιήσεων από την Επιτροπή Πολιτών ενάντια στις ανεμογεννήτριες

Από τις 10 Μαϊου (που έγινε η πρώτη συγκέντρωση 80 ανήσυχων για το μέλλον αυτού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize