Τελευταία Νέα

Κρήτη: Άνεργη μητέρα με μηδενικό εισόδημα σώζει την περιουσία της

Η με ημερ.6-10-2017 Προσωρινή Διαταγή , που χορήγησε το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας, σε χρεωμένη οφειλέτρια με συνολικό χρέος 63.000 ευρώ, όχι μόνο της πέρασε αισθήματα ελπίδας και αισιοδοξίας, αλλά και οικονομικής ανάσας, αφού διατάχθηκε η πληρωμή δόσης μόνο 60 ευρώ /μήνα αντί 400 ευρώ, που έδινε μέχρι χθες ,προς την μοναδική της πιστώτρια τράπεζα ,διασώζοντας πλήρως , ένα οικόπεδο εντός οικισμού ,που αποτελεί και το μοναδικό της περιουσιακό στοιχείο, προστατεύοντας το, ως μελλοντικό δικαίωμα δόμησης από κάθε καταδιωκτικό μέτρο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για δανειολήπτρια άνεργη ,μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά, χωρίς εισόδημα, συνδράμεται οικονομικά από τους οικείους της.
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει:
Οικόπεδο εντός οικισμού
Εισόδημα » Μηδενικό»
Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας , αφού έκρινε ότι συντρέχουν στο πρόσωπο της αιτούσας. οι προϋποθέσεις ένταξης της , στον ν.3869/2010 . παράλληλα δε συντρέχει επείγουσα περίπτωση και κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης στα συμφέροντα της , της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή ,με το παρακάτω περιεχόμενο:
1)Δέχεται , το αίτημα χορήγησης , Προσωρινής Διαταγής.
2)Διατάσσει , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά της αιτούσας.
3)Διατάσσει , την διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της αιτούσας, ένα οικόπεδο εντός οικισμού ,που αποτελεί και το μοναδικό της περιουσιακό στοιχείο,προστατεύοντας το ,ως μελλοντικό δικαίωμα δόμησης έως τη συζήτηση της κύριας αίτησης δηλ. μέχρι τον Ιούνιο του 2018
4)Ορίζει 60 ευρώ,μηνιαία δόση , προς την πιστώτρια Τράπεζα.
Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας , είναι σημαντική , για την άνεργη μητέρα ,είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς ο δικαστής κατανοώντας την οικονομική δυσκολία που βιώνει η οφειλέτρια ,δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας την, στην εν λόγω νομοθεσία ,απαλλάσσοντας την, από την μεγάλη δόση των 400 ευρώ

Δείτε επίσης!

Ιεράπετρα – Στο Νοσοκομείο 62χρονος ασθενής με covid 19

Στη μονάδα covid 19 του Νοσοκομείου Ιεράπετρας νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα, ένας άνδρας 62 ετών …

Ιεράπετρα – Συνεχείς διαρρήξεις σε όλο τον δήμο – Σε επιφυλακή η αστυνομία

Ως μια πολύ έντονη περίοδο διαρρήξεων σε κατοικίες στον ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας μπορεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize