Τελευταία Νέα

Κρήτη: “Αλμυρή” και “τσουχτερή” η ναυαγοσωστική κάλυψη – Ποιο θα είναι το κόστος;

Ιδιαίτερα “αλμυρό” και σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι θα είναι το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης για τις 25 πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Χανίων, το οποίο φέτος θα ανέλθει σε 469.892 ευρώ!

Το ποσό “εκτοξεύτηκε” καθώς οι αλλαγές στην σχετική νομοθεσία φέρνουν αυξημένες αρμοδιότητες στις εταιρείες που θα αναλάβουν την ναυαγοσωστική κάλυψη, χωρίς ωστόσο να μεταβάλλεται το διάστημα ή το ωράριο.

Το χρονικό διάστημα παροχής των υπηρεσιών ξεκινάει από 1 Ιουνίου και λήγει στις 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρες  10.30 π.μ. έως και 17.30 καθημερινά και για τον Δήμο Χανίων αφορά τις εξής παραλίες:

Με βάση τον νέο νόμο -που προκάλεσε αντιδράσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα από πολλούς δημάρχους- ο ανάδοχος θα πρέπει να διαθέτει για επέμβαση και περιπολία ενός μηχανοκίνητου επαγγελματικού μικρού σκάφους (για κάθε πύργο) για διασώσεις στην ανοικτή θάλασσα, οι πύργοι θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και όλοι οι ναυαγοσώστες να είναι από σχολή.

Την σύμβαση μεταξύ Δήμου Χανίων και αναδόχου ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση ενώ προβληματισμός επικρατεί για τα ολοένα και αυξανόμενα έξοδα (ναυαγοσώστες, τουαλέτες, καθαριότητα) που επωμίζεται ο Δήμος για την διαχείριση των παραλιών, την ώρα που τα έσοδά του διαρκώς συρρικνώνονται λόγω της μεταβίβασης στην κτηματική υπηρεσία της αρμοδιότητας διενέργειας των δημοπρασιών.

Δείτε επίσης!

ΕΝΦΙΑ – Μειώσεις τελευταίας στιγμής έως και 22% για χιλιάδες ιδιοκτήτες σε 16 περιοχές – Πότε θα αποσταλλούν τα ειδοποιητήρια

Νέα αλλαγή της τελευταίας στιγμής στον ΕΝΦΙΑ της φετινής χρονιάς ο οποίος πηγαίνει από το …

Πληρωμή φόρου εισοδήματος σε 8 έως 24 δόσεις για εκατομμύρια φορολογούμενους

Τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τον φετινό λογαριασμό της Εφορίας σε 8, 12 ή ακόμα και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize