Τελευταία Νέα

Κρήτη – Αγωνιούν για την ασφάλεια των παιδιών τους και ζητούν βοήθεια

Πολλές οι ελλείψεις και οι ανάγκες.

Τον δικό τους αγώνα δίνουν οι γονείς του 71ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, του οποίου οι ελλείψεις είναι πολλές!

Το 71ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με επιστολή που έστειλαν στο neakriti.gr οι ίδιοι, οι οποίοι αποφάσισαν ότι δεν… πάει άλλο, καθώς ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για να στεγάζεται νηπιαγωγείο – όπως αναφέρουν – αφού πρόκειται για ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο ωστόσο δεν είναι αυτό το μόνο του μειονέκτημα, σύμφωνα με τους ίδιους.

Το Νηπιαγωγείο, που στεγάζει είκοσι παιδιά κάθε χρόνο και φέτος είκοσι ένα νήπια και προνήπια μαζί, έχει πολλές ελλείψεις και η αναβάθμισή του επείγει, καθώς τα παιδιά τους, όπως αναφέρουν, εκτίθενται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τους γονείς, λοιπόν, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο neakriti.gr, με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι συνάνθρωποί μας και να τους βοηθήσουν ώστε ο χώρος να γίνει κατάλληλος – από επικίνδυνος που αξιολογείται τώρα – ώστε και εκείνοι να μην ζουν καθημερινά με το άγχος, την ανησυχία και την αγωνία για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Όπως αναφέρουν σύμφωνα με την επιστολή, τα παιδιά τους, όπως προαναφέραμε στεγάζονται σε έναν χώρο ακατάλληλο με πολλαπλές ελλείψεις, ενώ πιο σημαντική, όπως αξιολογούν είναι ο χώρος που κάνουν διάλειμμα.

Πρόκειται για μία αυλή άκρως ακατάλληλη για χρήση, σύμφωνα με τους ίδιους, μιας και περιβάλλεται από κάγκελα γύρω – γύρω, ενώ έχει πλακάκι στο πάτωμα, με αποτέλεσμα τα μικρά να διατρέχουν κίνδυνο καθημερινά.

Ωστόσο και τα παιχνίδια που διαθέτει ο χώρος αυτός είναι μία μικρή τσουλήθρα, ένα παμπάλαιο αυτοκινητάκι και δύο τραμπάλες από τις οποίες η μία είναι επίσης σπασμένη και ακατάλληλη, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Λύση που προτάθηκε

Λύση που προτάθηκε από τους γονείς σε σχετική τους συνάντηση ήταν να δημιουργηθεί στον πίσω χώρο του σχολείου, που είναι τριπλάσιος σε μέγεθος και θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών τους, ένας κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος με τα κατάλληλα υλικά τόσο ως περίφραξη όσο και στο δάπεδο και σκίαση, ούτως ώστε τα παιδιά τους να μπορούν να παίζουν ασφαλή και άνετα.

Από τους γονείς της φετινής χρονιάς, λοιπόν, υπάρχει ένας εργολάβος που απλόχερα μαζί με άλλους πατεράδες θα εργαστούν αφιλοκερδώς ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η αυλή.

Σε αυτό το σημείο προκύπτει όμως το θέμα του κόστους, για τα υλικά περίφραξης, δαπέδου και σκίασης που αδυνατούν ως γονείς να καλύψουν και έπειτα από συνεννόηση με τον εργολάβο τις προσεχείς ημέρες, θα αξιολογηθεί για το τι χρειάζεται, όπως αναφέρουν μάλιστα, σε προηγούμενες αιτήσεις, όπως τους ενημέρωσαν οι δασκάλες, δεν καλύφτηκαν στην πρωτοβάθμια, οπότε δεν ελπίζουν να αλλάξει κάτι φέτος.

Ωστόσο, αν και εφόσον καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα προκύπτει μετά το θέμα των παιχνιδιών τόσο εξωτερικού όσο και εσωτερικού χώρου τα οποία είναι ελλιπή σε σύγκριση με τον αριθμό των παιδιών του σχολείου και με κάποιο τρόπο θα πρέπει να αρχίσουν να ανταποκρίνονται αριθμητικά στις ανάγκες των παιδιών τους.

Τέλος, μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «μέρος της διδακτικής ύλης μας ενημέρωσαν οι δασκάλες ότι καλούνται να πραγματοποιείται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος είναι μόνο ένας για όλη την τάξη.

Το ίδιο το σχολείο δεν μπορεί να δεχτεί χρήματα παρά μόνο δωρεές σε αντικείμενα, έτσι λοιπόν, αυτό που σκέφτηκαν οι γονείς είναι να οργανωθούν και να πραγματοποιήσουν μία λαχειοφόρο αγορά για να μαζέψουν κάποια χρήματα και να αγοράσουν οι ίδιοι τα απαραίτητα για τα παιδιά τους.

Μία ακόμα σκέψη ήταν να ενημερώσουμε τους συμπολίτες και επιχειρηματίες της πόλης μας για αυτή την κίνηση και να τους παροτρύνουμε να δωρίσουν ότι μπορούν ο κάθε ένας, ένα παιχνίδι, 1 τσουβάλι τσιμέντο, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ακόμα και χρήματα σε λογαριασμό κάποιου από τους γονείς, ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό για να καλυφθούν όλες οι παραπάνω ανάγκες», αναφέρουν μεταξύ άλλων με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες μας και να βοηθήσουν ώστε ο χώρος να γίνει κατάλληλος για τα παιδιά τους».

Την επιστολή την οποία έστειλαν στο neakriti.gr, συνυπογράφουν οι γονείς: Θεανώ Σεραφειμίδη, Αλμηρή – Δήμητρα Ανωγειανάκη, Παναγιώτης Βεργετάκης, Γιώργος Καλουτσάκης και Μαρία Μανιαδάκη. 

 

Δείτε επίσης!

Μήνυμα στήριξης του Μακρόν στην Ελλάδα – Έτοιμοι να βοηθήσουμε στη φύλαξη των συνόρων

Μηνύματα αλληλεγγύης δέχεται η Ελλάδα εν μέσω σφοδρών επεισοδίων που μαίνονται στον Έβρο. Ανάμεσα στα …

Χανιά – Κομάντος συγκεντρώνονται για να πάνε στον Έβρο – Μεγάλη συμμετοχή

Κάλεσμα σε πολίτες που έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις ώστε να μεταβούν προς βοήθεια στον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize