Τελευταία Νέα

Κουφοντίνας για Φυλακές Κορυδαλλού – “Κρατάμε το προαύλιο ανοιχτό”

Την απόφαση τους να κρατήσουν ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες το προαύλιο των Γυναικείων Φυλακών του Κορυδαλλού αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι κρατούμενοι που από το πρωί πραγματοποιούν κατάληψη σε κοινόχρηστούς χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος. Την «ανακοίνωση πολιτικών κρατουμένων υπογείου» συνυπογράφει ο Δημήτρης Κουφοντίνας. 

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «συμπαραστεκόμαστε στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές. Ο αυταρχισμός του υπουργείου δικαιοσύνης δε θα περάσει!».

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν σήμερα τα ξημερώμα, όταν κρατούμενο αντέδρασαν έντονα στην μεταγωγή του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας από άνδρες των ΕΚΑΜ.

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή τρομοδέματος στον πρωην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Ομάδα κρατουμένων της Α και Δ πτέρυγας αντιδρώντας στις συνθήκες μεταγωγής του Γιαγτζόγλου, πήραν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κατέλαβαν κοινόχρηστους χώρους.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «ζήτημα» στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς