Τελευταία Νέα

Κορονοϊός – Αλβανία και Βουλγαρία χάνουν την μάχη – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Ανησυχητικά τα μηνύματα από τα βόρεια σύνορα μας καθώς Αλβανία και Βουλγαρία είχαν νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού ενώ πολύ υψηλά είναι και στην Βόρεια Μακεδονία.

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα τελευταία νέα στο μέτωπο του κορονοϊού σε ότι αφορά τις γειτονικές χώρες της Ελλάδας. Με βάση την τελευταία ενημέρωση Αλβανία και Βουλγαρία χθες είχαν νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων ενώ και στην Βόρεια Μακεδονία για έκτη ημέρα τα νέα κρούσματα είναι σταθερά πάνω από 100.

Η Αλβανία δεν είναι πλέον η ευχάριστη έκπληξη

Η Αλβανία είχε καταφέρει το προηγούμενο διάστημα να συγκεντρώσει τους προβολείς της δημοσιότητας επάνω της καθώς ήταν μία από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη η οποία έχει καταφέρει να διατηρήσει πολύ χαμηλούς τους δείκτες της σε ότι αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους από κορονοϊό. Όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα που είχε δημοσιεύσει το News24/7 την περασμένη εβδομάδα η γειτονική χώρα ήταν 40 στις 41 χώρες σε ότι αφορά τους θανάτους ανά εκατομμύριο.

Κορονοϊός: Αλβανία και Βουλγαρία χάνουν την μάχη. Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Αντίστοιχα τα νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση δεν είχαν ξεπεράσει μέχρι και την περασμένη εβδομάδα τα 34 (σ. σ. ρεκόρ που είχε καταγραφεί στις 25 Απριλίου). Δυστυχώς το τελευταίο τριήμερο στην Αλβανία καταγράφονται απανωτά ρεκόρ. Την Κυριακή έσπασε των φράγμα των 50 κρουσμάτων (57) τα οποία αυξήθηκαν σε 96 νέα κρούσματα την Δευτέρα ενώ χθες στην γειτονική χώρα είχαμε νέο ιστορικό ρεκόρ με 82 νέα κρούσματα.

Κορονοϊός: Αλβανία και Βουλγαρία χάνουν την μάχη. Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Πλέον το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων είναι στα 571, υπερδιπλάσιο σε σχέση με την αρχή του μήνα όπου τα συνολικά κρούσματα ήταν 233. Σύμφωνα με το Albania Daily News με βάση τα κρούσματα της Τετάρτης (επιπλέον 50) ο αριθμός των συνολικών ενεργών κρουσμάτων έχει ξεπεράσει πλέον τα 600 (608).

Πάνω από 100 νέα κρούσματα στην Βουλγαρία

Κορονοϊός: Αλβανία και Βουλγαρία χάνουν την μάχη. Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Αρνητική είναι η εικόνα και από την Βουλγαρία όπου χθες είχαμε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων (112). Πρόκειται για την τρίτη ημέρα μέσα στον Ιούνιο όπου στην χώρα σπάει το φράγμα των 100 κρουσμάτων. Εάν συνεχισθούν οι συγκεκριμένοι ρυθμοί η Βουλγαρία θα ξεπεράσει για δεύτερη φορά τα 1500 ενεργά κρούσματα που ήταν το υψηλότερο που είχε φθάσει (1.513 στις 18 Μαΐου) μίας και πλέον βρίσκεται στα 1.455 χθες.

Κορονοϊός: Αλβανία και Βουλγαρία χάνουν την μάχη. Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Αξίζει να αναφερθεί ότι η χώρα είχε καταφέρει να ανακόψει την ανοδική πορεία τις περασμένες εβδομάδες ρίχνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού και κάτω από τα 1000 (963 στις 6 Ιουνίου).

Φωτιά που δεν σβήνει στην Βόρεια Μακεδονία

Κορονοϊός: Αλβανία και Βουλγαρία χάνουν την μάχη. Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Μπορεί το τελευταίο τριήμερο να μην είχαμε ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Βόρεια Μακεδονία όμως από τρεις χώρες στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας είναι αυτή που φαίνεται να παρουσιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το Σάββατο που μας πέρασε εμφάνισε ιστορικό ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων (194) ενώ τα ενεργά κρούσματα τον Ιούνιο τρέχουν με γεωμετρικούς ρυθμούς.

Κορονοϊός: Αλβανία και Βουλγαρία χάνουν την μάχη. Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Ο Μάιος στην γειτονική χώρα έκλεισε με 541 ενεργά κρούσματα και χθες ο αριθμός είχε εκτοξευθεί σε 2.341 ενεργά κρούσματα. Χθες ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Βόρεια Μακεδονία ξεπέρασε τους 200 (201).

– Με στοιχεία από το worldmeters.info

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize