Τελευταία Νέα

Κλειστά εστιατόρια στα ξενοδοχεία, ρεβεγιόν με room service – Ποιες ημέρες αναστέλλεται η λειτουργία των εστιατορίων

Ρεβεγιόν – Lockdown: Κλείνει το «παράθυρο» για διοργάνωσή τους από ξενοδοχεία – Την απαγόρευση είχε προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης

Ρύθμιση που επιτρέπει μόνο το room service για όσους διαμένουν στα ξενοδοχεία κατά τις ημέρες των εορτών έφερε στη δημοσιότητα η  Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία ενημερώνει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και το καταναλωτικό κοινό, ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν θα λειτουργήσουν. Θα επιτρέπεται μόνον η, στους διαμένοντες, υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service).

Εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Κοινώς, η αναστολή λειτουργίας εστιατορίων, που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αφορά στις ημερομηνίες 24, 25, 31 Δεκεμβρίου 2020 καθώς και την 1η Ιανουαρίου 2021.

Την απαγόρευση είχε προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open. «Θα περιοριστούν τα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία. Θα βγει απόφαση που θα σταματήσει αυτή τη δραστηριότητα. Δεν θα επιτραπεί να γίνουν κι αναμένεται επίσημη απόφαση από την κυβέρνηση. Δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων εκείνες τις ημέρες» δήλωσε ο υπουργός κι επανέλαβε ότι «δεν θα επιτραπεί και δεν θα γίνουν ρεβεγιόν ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πρωτοχρονιά».

«Αυτό τελειώνει, δεν θα συμβεί. Δεν θα επιτραπεί κανένα γεγονός τέτοιο»

Θα απαγορευτούν τα ρεβεγιόν και τέτοιες εκδηλώσεις στα ξενοδοχεία, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε αναμένεται και η απόφαση άμεσα, «αυτό τελειώνει, δεν θα συμβεί. Δεν θα επιτραπεί κανένα γεγονός τέτοιο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Όσοι διαμένουν σε ξενοδοχείο, όμως δεν υπάρχουν εκδηλώσεις, όπως εξήγησε.

Εκτίμησε επίσης ότι είναι καλύτερη η εικόνα της αγοράς. Όπως είπε το σύστημα του click away πηγαίνει καλύτερα, παρά τις αρχικές αρρυθμίες που παρουσίαζε. «Το σύστημα αυτό, αποσυμφορεί καθημερινά τις παραδόσεις στο σπίτι, διότι οι ταχυμεταφορικές είχαν γεμίσει», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, παρατηρείται παράλληλα αύξηση τζίρου επισημαίνοντας όμως δεν είναι ο ίδιος όπως η φυσική παρουσία στα καταστήματα όμως υπάρχει κινητικότητα. Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες, είπε ότι υπάρχουν. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μικρά καταστήματα, είπε ότι δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και γίνονται τηλεφωνικά. Όμως, τα υπόλοιπα σε ποσοστό 20-25% έχει ηλεκτρονικό κατάστημα ενώ υπάρχει και ηλεκτρονική εφαρμογή όπου μπορούν να κλείσουν ραντεβού χωρίς επιβάρυνση.

Στα μεγάλα εμπορικά (mall), ο κ. Παπαθανάσης, υπογράμμισε πως δεν επιτρέπεται να μπαίνει κόσμος, όμως υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται οι παραδόσεις σε εξωτερικούς χώρους. Μπορούν να παραδίδουν τα προϊόντα και να συντονίζει το έργο ο φορέας διαχείρισης του εμπορικού.

Για τα μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις που πλήττονται, ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει το καθεστώς και αφορά όλες τις επιχειρήσεις που έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα ακόμη και αν παραμένουν ανοιχτά και αυτονόητα, όσες είναι κλειστά. Ανέφερε επιπλέον, ότι ήδη τρέχουν πολλά επιπρόσθετα μέτρα στήριξης. Συγκεκριμένα και για την εστίαση, όσοι επιχειρηματίες έχουν αγοράσει θερμαντικά σώματα από τον Μάρτιο ακόμη, δικαιούνται τα χρήματα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Μιλώντας για τα περιοριστικά μέτρα, είπε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι τους κανόνες. Ενόψει των εορτων θα απαγορευτούν οι εκδηλώσεις στα ξενοδοχεία, όπως ξεκαθάρισε. Ενώ προσωπικά ο ίδιος θα γιορτάσει μόνο με την πενταμελή οικογένεια του που μένουν ήδη μαζί, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό και τις συναθροίσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize