Τελευταία Νέα

Κινητοποιήσεις και από τους δασκάλους του Ρεθύμνου

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, ώρα 12:00 μ.μ.
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας με βασικό άξονα τους Μόνιμους Διορισμούς και όλα τα ανοιχτά ζητήματα του Κλάδου
Η κινητοποίηση μετατρέπεται σε απεργία με συνεχόμενες στάσεις εργασίας ! !

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρεθύμνου τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια των Προέδρων της ΔΟΕ στις 10-2-2018 και με γραπτό αίτημα προς το Δ.Σ. της ΔΟΕ στις 21-2-2018 (Α.Π.14/21-2-2018), για την ανάγκη κήρυξης 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, ώστε η 2 Μαρτίου ν’ αποτελέσει ημέρα μιας μεγάλης απεργιακής πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία κατέληξε σήμερα (27-2-2018) σε συγκεκριμένη απόφαση για τις 2-3-2018, η οποία αναφέρει: «Με αίτημα αιχμής τους μόνιμους, μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση καθώς και το σύνολο των σοβαρών ζητημάτων του κλάδου ανοικτά, το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού, 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος, 14:00 μ.μ. έως 16:00 μ.μ.). Παράλληλα καλεί τους τοπικούς συλλόγους όλης της χώρας να προκηρύξουν επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια.»

Κατά συνέπεια ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρεθύμνου αποφασίζει την κήρυξη επιπλέον 3ωρης στάσης εργασίας τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού, 8:00 π.μ. έως 11:00 π.μ., ώστε η κινητοποίηση να μετατραπεί σε απεργία και να καλύψει όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου στις 12:00 μ.μ. με αιχμή του δόρατος τους Μόνιμους Διορισμούς και όλα τα ανοιχτά ζητήματα του Κλάδου.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΩΡΑ ! !
Διεκδικούμε:
* Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς.
* Πλήρη εργασιακά , ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
* Το εκπαιδευτικό μνημόνιο να μην εφαρμοστεί (όχι στην αύξηση ωραρίου και στις περικοπές, μείωση αριθμού παιδιών ανά τμήμα, καμία συγχώνευση/ κατάργηση).

 

φωτό αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς