Τελευταία Νέα

Κινδύνευσε αθλητής του kite surfing στο Ρέθυμνο – Εντυπωσιακές εικόνες και αίσια έκβαση!

Ένα εντυπωσιακό θαλάσσιο σπορ έχει κάνει την εμφάνισή του, τους τελευταίους μήνες στο Ρέθυμνο, πρόκειται για το kite surfing. Μοιάζει με το “παραδοσιακό” surfing, όμως σε αυτό, εκτός από τη συνήθη σανίδα, δεν υπάρχει πανί, αλλά αετός τον οποίο κρατά ο αθλητής με τα χέρια. Ένα άθλημα που σίγουρα σε γεμίζει με αδρεναλίνη, όμως το μεσημέρι της Πέμπτης ένα ξαφνικό μπουρίνι, έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των αθλητών στην παραλία του Ρεθύμνου!

Κόκκινο χτύπησε η αδρεναλίνη το μεσημέρι της Πέμπτης στην παραλία του Ρεθύμνου, όταν ξέσπασε ξαφνικά ένα δυνατό μπουρίνι που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή αθλητών που επιδίδονταν εκείνη την ώρα στο extreme sport του kite surfing. Ο προπονητής έδωσε αμέσως σήμα να βγει έξω από τη θάλασσα ο μικρότερος της παρέας, ένα παιδί, όμως ένας από τους ενήλικες αθλητές, από τη σφοδρότητα των ανέμων και των θαλάσσιων ρευμάτων, παρασύρθηκε ενάμιση περίπου χιλιόμετρο ανατολικότερα μέσα σε λίγα λεπτά!

Βούτηξαν στη μανιασμένη θάλασσα οι συναθλητές του, εκλήθη να παρέμβει και το λιμενικό, όμως ευτυχώς ο kite surfer, έχοντας εμπειρία, διατήρησε την ψυχραιμία του, αφέθηκε χαλαρός στα ρεύματα της θάλασσας, χωρίς να πανικοβληθεί και βγήκε από το νερό στην περιοχή των Περιβολίων προς Μισίρια Ρεθύμνου.

Το kite surfing είναι ένα σχετικά καινούριο θαλάσσιο σπορ περιπέτειας για την Ελλάδα που συνδυάζει στοιχεία από το windsurfing, το wakeboarding, το surfing και το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Θεωρείται μάλιστα ως το επόμενο βήμα μετά το windsurfing, καθώς δίνει στον surfer την ευκαιρία να κινηθεί και στις τρεις διαστάσεις. Ο αετός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει κατακόρυφη ώθηση στο surfer, επιτρέποντάς του να κάνει μεγάλα άλματα, μανούβρες που κόβουν την ανάσα, όπως αυτές εδώ που καταγράφηκαν στην παραλία του Ρεθύμνου και μάλιστα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες!

Ο εξοπλισμός των περισσοτέρων διαλύθηκε από τη μανία του μπουρινιού, ένας όμως από τους αθλητές είχε ήδη βρεθεί στα ανοιχτά και απλά συνέχισε να απολαμβάνει το συναρπαστικό αυτό άθλημα, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς