Κέντρο εκπαίδευσης κρατουμένων θα δημιουργηθεί στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1»

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για την ανέγερση στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στην Αγιά Χανίων διώροφου κτηρίου όπου θα στεγαστούν εκπαιδευτικές δράσεις για κρατουμένους.

Η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για την ανέγερση του κτηρίου που θα γίνει μέσω διεθνούς διαγωνισμού, λήγει στις 15 Μαΐου και όπως δήλωσε από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, «με την δημιουργία και λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, το κατάστημα κράτησης Χανίων θα γίνει μια κανονική φυλακή σύμφωνα με τις προδιαγραφές που υπάρχουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των κρατουμένων».

Ο κ Φυτράκης επεσήμανε ιδιαίτερα ότι, «ενώ η συγκεκριμένη δομή προβλεπόταν πριν από πολλά χρόνια και στις αρχικές μελέτες όλως τυχαίως στα Χανιά δεν κτίστηκε ενώ σε άλλες φυλακές κτίσθηκε».

Όπως είπε στο συγκεκριμένο χώρο για την ανέγερση του οποίου υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις θα στεγαστούν βιβλιοθήκες, σχολεία, εκπαιδευτήρια, εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες για τους κρατουμένους.

«Βασικός στόχος της σωφρονιστικής πολιτικής που ασκούμε και η οποία θα συνεχιστεί αταλάντευτα είναι να δώσουμε στους κρατουμένους τη δυνατότητα να αποκτήσουν επαγγελματικές δραστηριότητες, να περνάνε δημιουργικά το χρόνο τους», τόνισε ο κ Φυτράκης.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ο Σύλλογος Γυναικών για το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των βρεφονηπιακών σταθμών

Νέα μητέρα, εκπαιδευτικέ, Ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου (μέλος της ΟΓΕ) απευθύνεται σε εσένα, που αγωνιάς …

Σητεία – Ισόβια στον 37χρονο για τον στραγγαλισμό της συζύγου του

Ο 37χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση – Νωρίτερα στην απολογία του είχε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize