Τελευταία Νέα

Κατεπείγουσα εξέταση για το “τρομολαγνικό” δημοσίευμα των 9,5 Ρίχτερ

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε σήμερα εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Θανάση Γαλήνα για την κατεπείγουσα διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το δημοσίευμα ηλεκτρονικής ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο, «επίκειται» και μάλιστα μέσα στον Αύγουστο «ισοπεδωτικός σεισμός μεγέθους 9,5 Ρίχτερ στην Κρήτη».

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τώρα θα αναζητήσει τα «ηλεκτρονικά ίχνη» της ιστοσελίδας που διέδωσε το ανυπόστατο δημοσίευμα, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε μερίδα χρηστών του διαδικτύου.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθεί να καταθέσει και ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο κ. Λέκκας διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα προβάλλοντας δύο κύρια επιχειρήματα, αφενός ότι οι τεκτονικές πλάκες στην Ελλάδα δεν δίνουν σεισμούς τέτοιων μεγεθών και αφετέρου ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει ποτέ συνεργαστεί με τον αλλοδαπό σεισμολόγο – εάν φυσικά το πρόσωπο αυτό είναι υπαρκτό – που επικαλείται το εν λόγω ψευδές δημοσίευμα.

Δείτε επίσης!

Τέλος το WhatsApp για χιλιάδες χρήστες – Ποια smartphone αφορά

Χιλιάδες κάτοχοι κινητών συσκευών σύντομα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το WhatsApp. To WhatsApp  επιβεβαίωσε  …

Ρέθυμνο – «Το Διαδίκτυο και τα Παιδιά μας – Κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης»

Μια επίκαιρη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και εμπειρικά επιβεβαιωμένη παρέμβαση στο ευαίσθητο θέμα της σχέσης εξάρτησης των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize