Τελευταία Νέα

Καταλήψεις σε σχολεία του Ρεθύμνου – Τα αιτήματα – Σύσκεψη μαθητών με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δήμο

Πέντε σχολικές μονάδες της πόλης του Ρεθύμνου τελούν υπό κατάληψη λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μήνα της σχολικής περιόδου. Τα αιτήματα μεταξύ άλλων αφορούν από ελλείψεις σε υποδομές ΑμεΑ μέχρι τη συντήρηση των σχολείων και την απουσία τμημάτων ένταξης. Υπάρχει ανησυχία για μη επανάληψη της περυσινής παρέμβασης εισαγγελέα, ενώ αύριο το πρωί θα γίνει ευρεία σύσκεψη μαθητών, διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δήμου Ρεθύμνου.  

Υπό κατάληψη τελούν από το πρωί της Δευτέρας πέντε σχολικές μονάδες στην πόλη του Ρεθύμνου με τους μαθητές να ζητούν μεταξύ άλλων υποδομές ΑμεΑ, συντήρηση των σχολείων, τμήματα ένταξης και τα βιβλία Αγγλικών να διανέμονται δωρεάν, τη στιγμή που δεν παρέχεται πιστοποίηση από το δημόσιο σχολείο. Δε γίνονται μαθήματα στο 1ο, 2ο, 3ο και το πειραματικό λύκειο Ρεθύμνου, αλλά και στο 3ο γυμνάσιο Ρεθύμνου.

Οι γονείς θεωρούν ότι δε θα υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα, όπως στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις πέρυσι, με δεδομένο ότι και οι μαθητές δρουν πιο ώριμα φέτος και συλλογικά, καλώντας τους να είναι πάντα σε σύμπραξη με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ώστε συλλογικά να διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο.

Το πρωί της Τρίτης θα γίνει ευρεία σύσκεψη των μαθητών με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο παιδείας του δήμου Ρεθύμνου για να συζητηθούν τα προβλήματα και οι λύσεις τους, στην κατεύθυνση της συνεννόησης και λήξης των κινητοποιήσεων.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Δράσεις ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια

Ο Δήμος Ρεθύμνου συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δράσεις ευαισθητοποίησης καθώς και βιωματικά σεμινάρια οδικής …

Χανιά – Διευθυντής προσπάθησε να σπάσει την κατάληψη και χτύπησε μαθητές

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (22/9) σε σχολείο των Χανίων. Συγκεκριμένα, σήμερα, νωρίς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize