Τελευταία Νέα

Καταγγελία Παγκρήτιου Συντονιστικού Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων για την καταστολή με χημικά

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΑΙΣΧΟΣ! ΜΕ ΜΑΤ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΚΟ!

 

Μαχητική και με παλμό ήταν η κινητοποίηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα που συσπειρώνονται στο Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, για αγωνιστική υποδοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να διεκδικήσουν αποζημίωση της κατεστραμμένης παραγωγής λόγω δάκου, παρά τις δυσκολίες λόγω ελαιοκομικής περιόδου. Τα μέλη των Αγροτικών Συλλόγων από τους Νομούς Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου, μαζί με εκπροσώπους εργατικών συνδικάτων, ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι δεν τους επέτρεψαν να περάσουν! Όταν προσπάθησε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και των Αγροτικών Συλλόγων να περάσει για να καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματα για αποζημίωση, κρατώντας στα χέρια ένα τσουβάλι δακοφαγωμένες ελιές, οι διαδηλωτές δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση με ρόπαλα και χημικά!

Ντροπή! Έπεσαν οι μάσκες! Απ’ έξω οι βιοπαλαιστές αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους να αντιμετωπίζουν ρόπαλα και χημικά με εντολή της Κυβέρνησης, και μέσα όσοι τα βρίσκουν στο πως δε θα πάρουμε ούτε φράγκο αποζημίωσης, όσοι τα βρίσκουν στο πως θα βαθύνει ο ανταποδοτικός χαρακτήρας της δακοκτονίας, πως θα ιδιωτικοποιηθεί, σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών αγροτών, τσακίζοντας το εισόδημα των μικρομεσαίων, όσοι τα βρίσκουν σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική! Όλοι μαζί, σφιχταγκαλιασμένοι με τον Υπουργό η Περιφέρεια Κρήτης, οι εκπρόσωποι των ΝΔ/ΚΙΝΑΛ/ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή και την τοπική διοίκηση, μεγαλέμποροι/βιομήχανοι, και οι πάντα πρόθυμοι συνομιλητές των κυβερνήσεων, έκπτωτοι «συνδικαλιστές» εκπρόσωποι του εαυτού τους, μεγαλοεπιχειρηματίες παραγωγοί!

Είναι κατάπτυστη η στάση Κυβέρνησης – Περιφέρειας Κρήτης! Το δόγμα «νόμος και τάξη», που είναι νύχι κρέας με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που, δε θα περάσει! Καλούμε τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης να βγάλουν συμπεράσματα, να οργανώσουν την πάλη τους για επιβίωση μέσα από Αγροτικούς Συλλόγους. Αυτό είναι που φοβούνται, αυτό αποδείχθηκε περίτρανα με τη σημερινή κινητοποίηση! 

Ανανεώνουμε το αγωνιστικό ραντεβού μας στις 15 Δεκέμβρη στην πλατιά σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια, με θέμα την κλιμάκωση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

  • Άμεση καταγραφή και οριζόντια αποζημίωση στο 100% της καταστροφής της παραγωγής για την απώλεια εισοδήματος λόγω δάκου, για την οποία δεν ευθυνόμαστε, για το σύνολο των παραγωγών, όχι μόνο των ασφαλισμένων, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Κατώτερη εγγυημένη τιμή για το λάδι που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και αφήνει εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή κατά την παράδοση, όχι στο αίσχος των «ανοιχτών τιμών». Φτηνό προϊόν για τις λαϊκές ανάγκες.
  • Εξασφάλιση την επόμενη χρονιά ενιαίας πανελλαδικής, ολοκληρωμένης επιστημονικά άρτιας, ασφαλούς εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες του απαραίτητου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας.
  • Να σταματήσει να ανατίθεται σε εργολάβους (είτε ιδιώτες είτε Δήμους) το πρόγραμμα δακοκτονίας, που έχει τραγικές επιπτώσεις στους μικρομεσαίους παραγωγούς.
  • Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία, να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους παραγωγούς.
  • Απαλλαγή πληγέντων από φόρους/εισφορές/χαράτσια (δημοτικά τέλη, άρδευση).

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – “Η δακοκτονία φέτος γίνεται με νέα φάρμακα αλλά και πολλά από τα παλιά προβλήματα”

Συχνάκις συσκέπτονται οι επαΐοντες περί της δακοκτονίας καθώς τα περσινά χάλια πολύ θα ήθελαν να …

Ρέθυμνο – Καταγγέλλουν οικολογική καταστροφή στις εκβολές του Γεροποτάμου

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για μεγάλες καταστροφές στα ποτάμια και τα ρέματα του Ρεθύμνου λόγω των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize