Η καρδιά του παγκόσμιου χωριού στο οποίο ζούμε χτύπησε στο Ρέθυμνο! – Εντυπωσίασε το Global Village της AIESEC!

Νέοι από 9 χώρες του κόσμου εντυπωσίασαν ντόπιους κι επισκέπτες στο Ρέθυμνο με τη γιορτή του Global Village που είχαν ετοιμάσει. Μέσα από το χορό, τη μουσική και την κουζίνα, ενθάρρυναν την κοινωνική βιωσιμότητα, την παγκόσμια συνειδητοποίηση και την πολιτισμική κατανόηση. Πολιτισμοί από διάφορες χώρες του κόσμου σε ένα μέρος, στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, εξερευνήθηκαν με ενδιαφέρον από τους περαστικούς.

Η καρδιά του παγκόσμιου χωριού στο οποίο ζούμε χτύπησε στο Ρέθυμνο. Φοιτητές από 18 έως 30 ετών από 9 χώρες του κόσμου, παρουσίασαν τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμά τους μέσα από το φαγητό, τη μουσική και τον χορό, στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Είτε ως εθελοντές, είτε κάνοντας την πρακτική τους, οι φοιτητές μέλη της AIESEC, ανταλλάσσουν επισκέψεις και εμπειρίες ανά τον κόσμο, ενισχύοντας τις ηγετικές τους δυνατότητες.

Η AIESEC είναι μια διεθνής, μη πολιτική, μη κερδοσκοπική και ανεξάρτητη οργάνωση που διοικείται από νεαρούς απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ενδιαφέρον στα διεθνή θέματα, την ηγεσία και τη διοίκηση.

Το  «Global Village» είναι μια μεγάλη διαπολιτισμική εκδήλωση, όπου νέοι από διάφορες χώρες του κόσμου προβάλλουν και αναδεικνύουν τα έθνη τους μέσα από μουσική, χορό, παραδοσιακά εδέσματα, παραδοσιακές στολές, παιχνίδια, έθιμα και παραδόσεις. Εμπνέει τους ανθρώπους να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα μεταξύ των λαών με σκοπό να συμβάλλει περαιτέρω στην ειρήνη μεταξύ τους.

Έτσι νέοι από το εξωτερικό που θα βρίσκονται στην Κρήτη, στα πλαίσια των προγραμμάτων της AIESEC θα είναι στη διάθεση των πολιτών του Ρεθύμνου για να γνωρίσουν τον πολιτισμό τους, γεύσεις από τις χώρες τους και τους ίδιους, στα πλαίσια ενός εορταστικού κλίματος με μουσική και χορό.

Οι χορηγοί μας:

Ο Δήμος Ρεθύμνης με την ευγενική του χορηγία της Πλατείας του Αγνώστου Στρατιώτη, ο καρναβαλικός σύλλογος “Δαχτυλοδειχτούμενοι”, οι μουσικοχορευτικοί σύλλογοι “Arabesque” και “Πυρρίχια Δρώμενα”,  τα αναψυκτικά “Αρκάδι”, το καλύτερο νερό του κόσμου “Ζαρός” και τα ξενοδοχεία “Creta Panorama” και “Creta Marine”, και με την υποστήριξη του “Ερυθρού Σταυρού”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς