Τελευταία Νέα

Καναδάς – Έρευνα για τον κορωνοϊό – Χάπι για τις γάτες πιθανόν να βοηθήσει στη θεραπεία

Επιστήμονες στον Καναδά διατείνονται ότι χάπι που καταπολεμά τη λοιμώδη περιτονίτιδα των αιλουροειδών θα πρέπει να δοκιμαστεί σε ανθρώπους – Σε εργαστηριακές δοκιμές αποδείχθηκε ότι μπορεί να καταστρέψει τον κορωνοϊό

Σε μια περίοδο που διεξάγονται πυρετώδεις έρευνες ώστε να βρεθεί θεραπεία για τον κορωνοϊό, επιστήμονες προχώρησαν σε νέα διαπίστωση, σύμφωνα με την οποία ένα χάπι που έχει κυκλοφορήσει για γάτες θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους στο θέμα της καταπολέμησης της ασθένειας Covid-19.

Το φάρμακο GC376 παρασκευάστηκε για να θεραπεύσει τη λοιμώδη περιτονίτιδα των αιλουροειδών και σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου Αλμπέρτα, στον Καναδά, λειτουργεί ως αντιικό κατά του κορωνοϊού.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο φάρμακο για τις γάτες μπλοκάρει ένα ένζυμο που παράγεται από ιό που ονομάζεται κορωνοϊός των αιλουροειδών.

Συνεπώς, το φάρμακο για τα αιλουροειδή αποτρέπει την αναπαραγωγή του εν λόγω κορωνοϊού και άλλων κατ’επέκταση κορωνοϊών.

Η λοιμώδης περιτονίτιδα των αιλουροειδών επηρεάζει τα έντερα της γάτας, ενώ μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων και να είναι θανατηφόρα.

Ο ιός FCoV, που προκαλεί τη λοιμώδη περιτονίτιδα, είναι στην ουσία κορωνοϊός, γεγονός που σημαίνει ότι έχει παρόμοια δομή με εκείνον που προκάλεσε την πανδημία.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες, το χάπι GC376 αποδείχθηκε, σε εργαστηριακά πειράματα, ότι καταστρέφει τον Covid-19, ενώ η επιστημονική κοινότητα στον Καναδά υποστηρίζει πως θα πρέπει να δοκιμαστεί σε ανθρώπους.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – 52χρονη διαγνώστηκε με κορονοϊό

Επιβεβαιώθηκε ένα ακομή κρούσμα κορωνοϊού στο Ρέθυμνο, έπειτα από τεστ που έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο. …

Ρέθυμνο – 5ο το τμήμα Οικονομικών του ΠΚ – Ηράκλειο – 1ο τμήμα του ΕΛΜΕΠΑ

Η πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο έρευνα με στόχο της ανάλυση των ερευνητικών επιδόσεων 34 περιφερειακών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize