«Καμπανάκι» για την παιδική κακοποίηση και στην Κρήτη – Ανησυχούν τα περιστατικά βίας

Πληγώνοντας αθώες παιδικές ψυχές

Ανησυχητική αύξηση των περιστατικών κακοποίησης που γίνονται γνωστά τα τελευταία χρόνια, καθώς πλέον σε ένα σημαντικό ποσοστό η κακοποίηση δεν μένει πίσω από τις κλειστές πόρτες σπιτιών

Ως κοινωνική μάστιγα που επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί πολυεπίπεδα και από κοινού από τους φορείς, προσεγγίστηκε το θέμα της παιδικής κακοποίησης που αποτέλεσε το κυρίως θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο από την Ακτινολογική Εταιρεία Κρήτης και την Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Απεικόνισης του ΠΑΓΝΗ και την Παγκρήτια Παιδιατρική Εταιρεία.

Όπως επισημάνθηκε η παιδική κακοποίηση και τα αυξημένα περιστατικά που πλέον φτάνουν στις αρχές, αποτελεί ένα πεδίο που περιλαμβάνει την άμεση και ολοκληρωμένη διάγνωση και διαχείριση, με σκοπό την θεραπεία, την προστασία, και την περαιτέρω υποστήριξη του παιδιού – θύματος.

Κακοποίηση όμως δεν είναι μόνο η σκοπούμενη άσκηση βίας προς το βρέφος ή το παιδί. Είναι όπως τόνισαν οι επιστήμονες και η αδυναμία διαχείρισης των συναισθημάτων του γονέα ή του φροντιστή ο οποίος, συχνά καταφεύγει σε αντιδράσεις που μπορεί να μην έχουν στόχο να κακοποιήσουν το παιδί, όμως τελικά αυτό πράττουν.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επιστήμονες από τον ιατρικό κλάδο και όχι μόνο, που εκτός από το κομμάτι της αντικειμενικής βίας που υπομένουν τα παιδιά και αυτό αποτυπώνεται πλέον με απεικονιστικούς και όχι μόνο ελέγχους, μίλησαν και για την ψυχική υγεία των παιδιών που κουβαλούν σε όλη τη ζωή  τους  την κακοποίηση.

Από:Μωραίτη Ρανια

Δείτε επίσης!

ΑΠΘ για προπηλακισμό καθηγητή από φοιτητές – Καμία ανοχή στη βία

“Προπηλακισμοί, απειλές, στοχοποιήσεις διδασκόντων και οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας του Αριστοτελείου είναι ανεπίτρεπτες. Αντιδρούμε σθεναρά …

Ρέθυμνο – Διακινείται κάνναβη στα σχολεία – Αύξηση των ψυχωτικών επεισοδίων

Τα ζητήματα της κατανάλωσης εξαρτησιογόνων ουσιών από ανηλίκους τίθενται επί τάπητος με την επιστημονική σφραγίδα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize