Καλοριφέρ εξερράγη καλοκαιριάτικα στην Π.Ε. Ρεθύμνου – Ενεργειακή αναβάθμιση και αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου επειγόντως!

Η έκρηξη ενός καλοριφέρ Ιούλιο μήνα στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη αποκατάστασης του ωραίου αισθητικά, ιστορικού αυτού κτιρίου της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Εκπονούνται μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση και συντήρηση του κτιρίου, ενώ παράλληλα αναζητείται και η χρηματοδοτική φόρμουλα που θα χρησιμοποιηθεί για να ευοδωθεί ο σκοπός.

Με το νέο ΕΣΠΑ να πριμοδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κρατικών κτιρίων, στο στόχαστρο της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρίας Λιονή, έχει μπει η αντικατάσταση των κουφωμάτων του κτιρίου της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου που μέρα με τη μέρα, “δείχνει” τις αδυναμίες του, όπως το καλοριφέρ που εξερράγη ξαφνικά πριν λίγες μέρες.

Την ίδια ώρα, σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, εξετάζεται το ενδεχόμενο, τα επιπλέον κονδύλια που θα χρειαστούν για την αποκατάσταση του ιστορικού αυτού κτιρίου, να εξασφαλιστούν από εσωτερική χρηματοδότηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Το κτίριο είναι πέτρινο, τριώροφο και κεραμοσκεπές με εμβαδόν 3.175 τ.μ. Η έναρξη της κατασκευής του έγινε το 1844. Το κτίριο προοριζόταν για διοικητήριο του Ρεθύμνου και κατοικία του επάρχου, ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκε και σαν ιατρείο της τουρκικής διοίκησης.

 

 

Δείτε επίσης!

Αποζημίωση 534 ευρώ – Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές συμβάσεων Ιουνίου

Στις 30 Ιουλίου θα πληρωθούν σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις …

Ρέθυμνο – Λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας λόγω υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου  Πυρκαγιάς, που ισχύει για αύριο Τετάρτη  22/07/2018, η πιθανότητα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize