Τελευταία Νέα

Καλές πρακτικές στη διαχείριση αποβλήτων στην Περιφέρεια Κρήτης

Έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης η δεύτερη συνάντηση της Ομάδας των ενδιαφερόμενων μελών του ευρωπαϊκού έργου «WINPOL» INTERREG EUROPE – Έξυπνα συστήματα και πολιτικές στη διαχείριση αποβλήτων”, που στοχεύει στην ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων.

Στη συνάντηση από την Περιφέρεια, συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης καθώς και η συντονίστρια του έργου Ελένη Καργάκη και τα στελέχη Δρ. Μαρία Κανδηλογιαννάκη, Μάνος Μεθυμάκης και Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου ο συντονιστής του έργου Μανώλης Σκαρβελάκης, παρουσίασε το πιλοτικό πρόγραμμα «Food for Feed», που γίνεται σε συνεργασία με μεγάλα ξενοδοχεία στο Ηράκλειο  και το οποίο θα ενταχθεί ως καλή πρακτική στο πρόγραμμα WINPOL.

Η Αν. Διευθύντρια Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνου Νικολέτα Γκολφινοπούλου παρουσίασε  το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο Δήμο Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης με τίτλο  «Έξυπνη συλλογή χρησιμοποιημένου λαδιού μαγειρέματος (UCO) και μετατροπή του σε βιοντίζελ».

Το πρόγραμμα αναμένει την έγκριση των εταίρων προκειμένου να ενταχθεί ως καλή πρακτική σε αυτές του προγράμματος winpol.

Τέλος, να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Κρήτης με το Δήμο Ηρακλείου όλη την διαθέσιμη πληροφορία, για να ακολουθήσει ευρύτερη διαβούλευση με τους Δήμους και ΦΟΔΣΑ για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας στην Κρήτη.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μπάνερ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπέρ καταδικαστικής απόφασης στην δίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής

Μπάνερ τοποθετήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ρεθύμνου υπέρ καταδικαστικής απόφασης στην δίκη των ναζί …

Ρέθυμνο – Το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας αξιοποίησε τους μήνες αδράνειας

Το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας, τους τελευταίους μήνες είχε αναστείλει την λειτουργία του λόγω των έκτακτων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize