Τελευταία Νέα

Κακοκαιρία Ελπίς – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες

Έντονες χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας – Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες.

Στην ”κατάψυξη” μπαίνει η χώρα λόγω της σαρωτικής επέλασης της κακοκαιρίας ”Ελπίς” που φέρνει έντονες χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.

Μάλιστα, ηδη πολλές περιοχές είναι ντυμένες στα λευκά αφού το βράδυ της Παρασκευής κυρίως στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας σημειώθηκε σφοδρή χιονόπτωση.

Ειδικότερα, στη Ξάνθη, στη Φλώρινα, στη Καβάλα και στη Λάρισα το χιόνι έχει σκεπάσει τους δρόμους.

Την ίδια ώρα, χιονόπτωση έχει σημειωθεί και στην Αττική, με τα βουνά της (Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός), ενώ το έχει στρώσει στα βόρεια προάστια, όπως στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

ιπποκράτειος πολιτεία
ιπποκράτειος πολιτεία
ιπποκράτειος πολιτεία

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται αρχικά σήμερα ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, του Βορείου Αιγαίου και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, για σήμερα. Τοπικές βροχές αναμένονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ είναι πιθανό στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα να εκδηλωθούν καταιγίδες που ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και αναμένονται διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο θα διατηρηθούν κυρίως στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη, όπου με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας μετά τις απογευματινές ώρες, οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλώνονται πάνω από τα 600-800 μέτρα.

Τις πρώτες νυχτερινές ώρες του Σαββάτου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ενδεχομένως καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά πάνω από τα 300-400 μέτρα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 300-400 μέτρα στα δυτικότερα τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο αναμένονται να ενταθούν εκ νέου.

Live η εξέλιξη του χιονιά

Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού δικτύου της Αττικής λόγω χιονόπτωσης

Διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου της Αττικής.

Ειδικότερα:

– Στη λεωφόρο Διονύσου (περιφερειακή Πεντέλης) από το ύψος του Αγίου Πέτρου προς Πεντέλη.

– Στην οδό Διονύσου (περιφερειακή Διονύσου) από το ύψος του “414” προς Νέα Μάκρη.

– Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς